enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
00:17 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:08 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
14:08 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

IMF küresel ekonomide tahmininin üzerinde büyüme bekliyor

IMF küresel ekonomide tahmininin üzerinde büyüme bekliyor
31 Mart 2021
690
A+
A-

UHA HABER / IMF Başkanı Georgieva, aşı destekli toparlanma beklentisiyle 2021 ve 2022 için yapılan büyüme tahminlerinin yukarı yönde revize edileceğinin sinyalini verdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,IMF Başkanı Kristalina Georgieva, devam eden belirsizliklere rağmen 2021’de dünya ekonomisinde toparlanma ve büyüme beklentilerinin arttığını söyledi.

IMF ile Dünya Bankası arasında her yıl düzenlenen Bahar Toplantıları öncesinde küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Georgieva, “Ocak ayında 2021 için küresel ekonomik büyüme tahminimizi yüzde 5,5 olarak açıklamıştık” hatırlatmasında bulundu.

IMF Başkanı, birçok gelişmiş ekonomide aşı destekli toparlanma beklentisiyle şu anda daha fazla ivme beklediklerini vurgulayarak, bu beklentinin gelecek haftaki Dünya Ekonomik Görünümü raporlarına yansıyacağını ve koşulların 2021 ve 2022 küresel ekonomik büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edilmesine imkan sağladığını ifade etti.

ABD ve Çin toparlanmada başı çekiyor

Hızlı toparlanmada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin ekonomilerindeki büyümenin başlıca rolü olduğunu belirten Georgieva, Washington yönetiminin devreye soktuğu 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin etkisinin de bu bağlamda çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Georgieva, ABD ve Çin’in 2021 sonunda kriz öncesi büyüme performanslarına erişebileceğini de ifade etti.

IMF Başkanı, Avrupa ekonomisinin de sağlam bir toparlanma sürecinde olduğunu, ancak kıtadaki bu toparlanmanın ABD’den bir çeyrek sonra gerçekleşeceğini belirtti.

“En büyük tehlike belirsizlik”

Kristalina Georgieva dünya ekonomisinin karşı karşıya olduğu en büyük sorunun ise yüksek seviyedeki belirsizlik olduğunu vurgulayarak, bir çok konunun salgının gidişatına bağlı olduğunu kaydetti.

Koronavirüs salgınıyla yaşanan ekonomik durgunluktan kurtulmak için dünya genelinde hükümetlerin toplamda 16 trilyon dolar mali destek sağladığını ifade eden IMF Başkanı, “Bu olmasaydı dünya ekonomisinde geçen yılki yüzde 3,5 daralma en az üç kat daha fazla olurdu” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 31 Mart 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.