enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlk kez su aygırlarında COVID-19 görüldü

İlk kez su aygırlarında COVID-19 görüldü
5 Aralık 2021
298
A+
A-

BRÜKSEL-UHA HABER / Belçika’daki Antwerp Hayvanat bahçesinde iki su aygırının koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Hayvanat bahçesi personeli, bu tür için ilk vaka bildirimi olduğunu söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ( Reuters)’e dayandırdığı haberine göre,Belçika’nın Antwerp kentinde bulunan hayvanat bahçesinde görevliler, ‘Imani’ ve ‘Hermian’ adlı iki su aygırının burun akıntısı olduğunu fark etti.

Koronavirüs testi yapılan hayvanların, sonuçları pozitif çıktı. İki su aygırı da önlem olarak karantinaya alındı.

“Bu türde ilk kez”

Hayvanat bahçesinin veterineri Francis Vercammen, “Bildiğim kadarıyla, bu türde ilk kez. Dünya çapında, bu virüs esas olarak büyük maymunlar ve kedigillerde rapor edildi.” dedi.

Koronavirüsün hayvandan insana sıçradığı düşünülürken, insandan hayvanlara da geçtiği kanıtlandı.

Hayvanat bahçesi halkın ziyaretine kapatıldı

Antwerp Hayvanat Bahçesi bulaşın nedenini soruşturuyor. Hayvanat bahçesi çalışanlarından kimsede belirti ya da pozitif test sonucuna rastlanmadı.

Veteriner Francis Vercammen, su aygırlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı. Hayvanat bahçesi halkın ziyaretine kapatıldı.

Antwerp Hayvanat Bahçesi’ndeki koronavirüs vakaları, salgın sırasında hayvanat bahçesinde görülen ilk vakalar değil. Daha önce de hayvanat bahçesindeki kediler ve maymunlarda koronavirüse rastlanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.