enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ilhankaracay.com’da yeni gelişmeler…

ilhankaracay.com’da yeni gelişmeler…
26 Kasım 2023
55
A+
A-

Değerli okurlarım ve abonelerim.

‘Abonelerim’ dedim, çünkü bir ajans olarak gönderdiğim yazılarım, beş bini medya olmak üzere 27 bin adrese gidiyor. Beş bin kadar medya içinden yüzlercesi yazılarımı değerlendiriyor. Bu nedenle, yazılarımı yayınlayan haber portalları benim için ‘abone’dirler.

Haber portallarına yaptığım katkıdan dolayı tabii ki mutluyum. Aşağıda, yazılarımı yayınladıklarını saptayabildiğim haber portallarının logolarını göreceksiniz.

UHA / İnternational News Agency

Peki, ilhankaracay.com’daki yenilikler nedir? Alttaki fotoğrafın altına bakınız:

Afbeelding met tekst, Menselijk gezicht, person, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving 

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, Onlineadvertenties Automatisch gegenereerde beschrijving

Değerli Okurlarım ve Abonelerim,

Yazılarım, Hollanda’da yaşamakta olan onbinlerce gencimiz tarafından da okunuyor. Pek çok gencimizden gelen mesajlarda, bazı terimlerin ve vurgulamaların iyi anlaşılmadığı belirtiliyor. Açıkçası gençlerimiz, tam olarak anlayamadıkları yazılarımı, Hollandaca olarak da yayınlamamı istiyorlar.

Daha önceleri DÜNYA Gazetesi’ni Avrupa’da yayınlarken, gazetenin birkaç sayfasını Hollandaca olarak yayınlıyordum. Gazeteyi beş yüzü aşkın Hollanda medyasına, üniversitelere ve parlamentoya postalıyordum. Masraflı oluyordu ama, özellikle yorumlarım Hollanda’da gündem yaratıyordu.

Başta en büyük gazete De Telegraaf olmak üzere, pek çok yayın organı yazılarıma tepki gösteriyor veya az da olsa destekliyordu.
Parlamenterler arasında da ilgi gören yazılarımdan biri, bir parlamenteri o kadar kızdırmış olacak ki, meclis kürsüsünde “Kim bu İlhan Karaçay, nasıl oluyorda hakkımzda böylesine pervasız yazabiliyor?” deme ihtiyacı duymuştu.

De Telegraaf gazetesinin Genel Yayın Müdürü de elemanlarına “İçinizde bu Karaçay denen adamı tanıyan var mı? Çağırın da bir yemek yiyelim” demişti. Zira o zamanlar De Telegraaf’ın yayınlarını çok eleştiriyordum.

Tabii ki çağrılmadım, davet edildim ve yemeklerini yemedim, sadece kahvelerini içtim.

Yine De Telegraaf’ın en çok okunan bir yazarı kafayı bana takmıştı ve defalarca sütununda beni konu etti.

İşte, geçmişteki bu yayıncılığım özlenir oldu. Pek çok okurum ve dostum, eskiden yarattığım ortamları yeniden yaratmamı istedi.
Ben de bunca yıl sonra yeni bir karar aldım. Yazılarımı bundan böyle Hollandaca’ya çevirecek ve bu kez posta ile değil, email kanalıyla medyaya ve parlamenterlere göndereceğim.

Nasıl olsa, bu teknoloji çağında dijital tercümeler de işe yarar oldu. Tercümeler tam olmasa da, dikkatli bir kontroldan sonra kabul edilebilir bir hale geliyor. Tabii ki bunun için de, düzenleme ve fotoğraf yerleştirme için zaman harcanıyor.
Olsun, ben zamanımdan fedakârlık yapmaya hazırım.

İlk tercümeli haberim, Hollanda seçimleri olacak.
Birkaç gün sonra yayınlayacağım bu yazımda, oyumu DENK Partisin’e vereceğimi ve Başbakanlığa en yakın adaylar Pieter Omtzigt ile Dilan Yeşilgöz hakkındaki endişelerimi yazacağım.

Bakalım daha ilk yazımdan sonra, Hollanda yine ayağa kalkacak mı?
Bekleyeceğiz ve göreceğiz…

İlhan KARAÇAY, Gazeteci, Hollanda

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.