enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanlığı’ndan proaktif iletişim stratejisi

İletişim Başkanlığı’ndan proaktif iletişim stratejisi
3 Ağustos 2024
9
A+
A-

* İletişim Başkanlığı, 6 yıldır Türkiye’nin stratejik iletişim çalışmalarını kurumsal ve sistematik bir çerçevede yürütüyor.

* Başkanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği vizyon doğrultusunda Türkiye ve dünya kamuoyunu ilgilendiren konularla ilgili çalışmalara imza atıyor.

* Türkiye’nin hedefleri dünyaya anlatılıyor, dezenformasyonla mücadele ediliyor.

İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin yenilikçi ve proaktif iletişim stratejisini çok kapsamlı olarak yürütmeye devam ediyor.

Türkiye’nin her platformda savunduğu haklı tezleri ve politikaları tüm dünyaya en doğru ve en etkili şekilde anlatılıyor. Gerek yurt içi gerek ise yurt dışı kaynaklı kara propagandalara geçit verilmiyor.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hakikat eksenli siyaseti iletişim alanına da taşıma isteği’ vizyonuyla 6 yıldır faaliyette. Bu kapsamda oluşturulan Türkiye İletişim Modeli çerçevesinde hem ulusal hem uluslararası boyutta çalışmalar yapılıyor.

Türkiye’yi iletişim alanında da lider ülkeler arasında hak ettiği yere taşıyacak adımlar atılıyor. Bölgesinde ve dünyada önemli bir aktör haline gelen Türkiye’nin marka değerini güçlendiren faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Algı operasyonlarının ve komplo teorilerinin önemli bir parçası olan dezenformasyon ile mücadele İletişim Başkanlığı’nın en çok önem verdiği konuların başında geliyor. Ulusal güvenlik meselesi olarak görülen bu soruna karşı başkanlık bünyesinde Dezenformasyon İle Mücadele Merkezi de kuruldu. Bu sayede yazılı, görsel ve sosyal medyada kasıtlı ve sistematik şekilde yayılmaya çalışılan yüzlerce dezenformasyon, Başkanlığın hızlı bilgilendirmeleriyle bertaraf edildi.

İletişim Başkanlığı, Türkiye’ye karşı sistematik olarak yürütülen karalama kampanyalarına, Toplumsal fay hatlarını tetikleyecek manipülasyon girişimlerine geçit vermiyor. Başkanlık bugüne kadar binlerce dezenformasyonu belgeleriyle çürüttü. Çıkarılan yayınlarla ve düzenlenen etkinliklerle bu konudaki toplumsal farkındalık artırıldı.

 

İsrail’in algı operasyonları tek tek ifşa ediliyor

İletişim Başkanlığı dezenformasyonla mücadele çalışmalarını bölgesel ve küresel boyutta da sürdürüyor. Bu kapsamda Filistin topraklarında soykırım yapan İsrail’in algı operasyonları ve kara propagandaları tek tek ifşa edildi.

İletişim Başkanlığı devlet ile millet arasında köprü görevi de görüyor. Başkanlığın bünyesindeki CİMER yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ile vatandaşların farklı konulardaki talepleri ve görüşleri alınıyor. Rasyonel kamu politikalarının oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

“Türkiye iletişim modeli, hakikati savunan bir kale gibi”

Türkiye iletişim modelinin, hakikat ötesi çağda yalan ve dezenformasyonun tüm gücüne karşı, hakikatin aydınlık yüzünü savunan bir kale gibi olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şu ifadeleri kullandı:

Geride bıraktığımız 6 yıllık süre zarfında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların en öneli hasılası hiç kuşkusuz ‘Türkiye İletişim Modeli’dir. Başkanlığımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliğinin çok açık bir göstergesidir. Kara propaganda ve dezenformasyon kampanyalarına karşı güçlü şekilde etkili iletişim yol ve yöntemleri ile karşı stratejiler üretmek ve bu bağlamda da bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ayni menfaatlerini gözetmek bizim en temel hedefimizdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.