enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanlığından “Feryat, Diyarbakır Anneleri” belgeseli

İletişim Başkanlığından “Feryat, Diyarbakır Anneleri” belgeseli
12 Mayıs 2023
317
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, TRT işbirliğinde hazırlanan “Feryat, Diyarbakır Anneleri Belgeseli”nin ön gösterimi, İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

Gösterimde, PKK terör örgütünce kandırılarak kaçırılan çocuklarına kavuşmak için evlat nöbeti tutan anneler ile annelerine kavuşan çocukların yaşadıkları, terör örgütünün gerçek yüzü ve örgütün siyasi destekçilerinin işbirliği anlatıldı.

Yapımcılığını Muhammed Ali Çavuşoğlu’nun üstlendiği, yönetmenliğini Muhammed Erkam Bülbül’ün yaptığı belgesel, terörden arındırılan Fis Ovası’nı çevreleyen dağlarda, Lice kırsalında ve Diyarbakır’da çekildi.

Uzman röportajları, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Rami Kütüphanesinde yapılan belgeselde, çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişlerini sürdüren annelerin, nöbette onlara eşlik ederek evladının yolunu gözleyen babaların ve terör örgütünün elinden kurtulan ve annelerine kavuşan evlatların açıklamalarına da yer verildi.

Programa katılanlar daha sonra Anadolu Ajansının Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetlerini ve bekleyişlerini konu alan “Zamanın Durduğu An” sergisini gezdi.

Gösterime, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, AA Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Enis Peru, Diyarbakır Anneleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Gel bu hasretlik bitsin, gözyaşım dinsin”

Oğlunun 1 Haziran 2015’de HDP’liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirten Ramazan Üçdağ’ın annesi Mevlüde Üçdağ, “Oğlum daha 17 yaşında çocuktu. Hafız olacaktı maalesef onun beynine girip kandırdılar. Benim gözümde hiç büyümedi. Rüyamda hep onun 10 yaşındaki hâlini görüyorum.” diye konuştu.

Oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunan Üçdağ, “Gel bu hasretlik bitsin, gözyaşım dinsin. Sen teslim olduğunda ben de yeniden dünyaya gelmiş gibi sevineceğim. Pazar günüAnneler Günü, sen de Anneler Günü’nde annene kavuş.” dedi.

 

 

 

Kızı Fadime için evlat nöbeti tutan Hatice Levent de kızını çok özlediğini belirterek şunları kaydetti:

“Askerimiz ve polisimiz sizin de bizim de arkamızda. Allah, Cumhurbaşkanı’mızdan, İçişleri Bakanı’mızdan razı olsun, hep bizim arkamızdalar. O kirli ellerini evlatlarımızdan çeksinler, tüm analar olarak feryadımız yavrularımız için. Biz evlatlarımızı istiyoruz. Ben, seni o mağaralar için doğurmadım, dön geri. Okuyup bana bakacaktı, üniversite 2. sınıfta götürdüler. Benim yavrum o yolların yolcusu değildi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.