enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni’ni yayımladı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni’ni yayımladı
1 Mayıs 2023
166
A+
A-

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 29 Nisan 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

UHA / İnternational News Agency

Bültende, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Ankara-Sivas YHT hattı açıldı. Ancak hattın 70 kilometrelik bölümünde sinyalizasyon yok. Raylar oturmadığı için kaza riski var” iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Hattın başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar, son seviye Emniyet Bütünlük Düzeyinde Sinyalizasyon Sisteminin (SIL-4) mevcut olduğu ifade edilen bültende, sistemin çalışır ve işler vaziyette olduğu bildirildi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi’nin altyapı, üstyapı ve elektromekanik sistemlerinin tamamının dünyadaki benzer hızlı tren hatlarında olduğu gibi uluslararası sertifikasyon kuruluşlarınca belgelendirildiğinin altı çizilen bültende, tüm hat için Sinyalizasyon Güvenlik Durum Raporu’nun olumlu sonuçlandığı kaydedildi.

Bültende, hatta gerçekleştirilmesi gereken deneme seferlerinin tamamlanarak ticari işletmeye açıldığı aktarıldı.

“BOTAŞ, resmî kurum araçları ile Kapalıçarşı’dan döviz alım işlemi gerçekleştirdi” iddiasının da doğru olmadığı belirtilen bültende, “BOTAŞ’ın, Kapalıçarşı’da herhangi bir döviz alım satım işlemi bulunmamaktadır. Ayrıca iddiaya konu görüntülerdeki kişilerin BOTAŞ ile herhangi bir ilgileri bulunmadığı açıklanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Şehit yakınları ÖTV ödemiyor

“Şehit aileleri araç alırken Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödüyor” iddiasının da doğru olmadığı kaydedilen bültende, 4760 sayılı ÖTV Kanunu’nda 2016’da yapılan değişiklikle, şehit eşi veya çocuklarının, şehidin eş ve çocuğunun bulunmaması hâlinde ise anne veya babasının, ÖTV ödemeksizin araç alabilmelerine imkân sağlandığı, şehit yakınlarının bu düzenlemeden yararlandığı hatırlatıldı.

Bazı basın yayın organları ve sosyal medyadaki “Göç İdaresi Başkanlığına bağlı Yabancı İletişim Merkezi’nde kaçak Suriyeli, Afgan, Pakistanlı çalıştırılıyor” iddiasının da doğru olmadığı aktarılan bültende, “Başkanlığa bağlı Yabancılar İletişim Merkezinde (YİMER) görev yapan tüm personel, 4857 sayılı İş Kanunu, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa uygun olarak istihdam edilmektedir.” bilgisine yer verildi.

“Millet İttifakı’na yasak iddiası manipülasyondur”

Bültende, FETÖ’nün sosyal medyadaki kara propaganda hesapları tarafından ortaya atılan, “16 kentte Millet İttifakı yasağı getirdiler. YSK 16 ilde CHP ve İYİ Parti’nin listeleriyle seçime girmesine yasak getirmiş.” şeklindeki iddiaların, kamuoyunu provoke etme amaçlı, asılsız iddialar olduğu kaydedildi.

YSK’nin Millet İttifakı’nın seçim listeleriyle ilgili böyle bir yasağının söz konusu olmadığının altı çizilen bültende, şunlar ifade edildi:

“CHP ve İYİ Parti’nin YSK’ya yaptığı başvuruda, ‘Millet İttifakı protokolünün kabulü sonrasında toplam 16 ilin 9’unda CHP’nin, 7 ilde ise İYİ Parti’nin tek başına seçime gireceği’ hatırlatılarak, ‘partilerden birinin tek başına seçime girdiği yerlerde parti logosu üstünde ittifak isminin yer alması’ talep edilmiştir. YSK, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Millet İttifakı’ndaki partilerden birinin tek başına seçime girdiği yerlerde, parti logosu üstünde ittifak isminin yer alması talebini reddetmiştir. Kararla ilgili, ‘Millet İttifakı’na yasak’ iddiası manipülasyondur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.