enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:55 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:35 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
02:29 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
00:45 Altay Ana Muharebe Tankı’nın Türk Savunma Sanayisine Katkısı ve Uluslararası Basındaki Yansımaları
00:45 Yeni haftada hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İklim krizi: Alaska’da aralık ayı sıcaklık rekoru kırıldı

İklim krizi: Alaska’da aralık ayı sıcaklık rekoru kırıldı
9 Ocak 2022
7.783
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / Kuzey Kutbu’na yakınlığı ve dünyanın en düşük hava sıcaklıklarının yaşandığı yerlerden Alaska’da 2021 yılı sonlarında rekor sıcaklık artışları kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı eyaletin Kodiak adasındaki meteoroloji istasyonunda 26 Aralık günü yaklaşık 20 santigrat derece sıcaklığa ulaşıldı.

Bu, aralık ayı için en yüksek sıcaklık değeri.

Alaska İklim Değerlendirme ve Politika Merkezi’nden iklim uzmanı Rick Thoman, Twitter’da yaptığı açıklamada, Alaska’da sıcaklığın pazartesi günü tekrar 15 santigrat derecenin üzerine çıktığını (60 Fahrenheit) ve salı sabahı 13 derece seviyesinde seyrettiğini söyledi.

Alaska’nın dünyanın en soğuk bölgelerinden biri olması buradaki ısı değişikliklerinin somut bir şekilde takip edilmesini sağlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer bölgelerine göre eyalet daha hızlı bir ısınma sürecinin içinde. Bu sebeple de iklim değişikliğinin işaretleri olan erozyon ve sel baskınlarından daha fazla etkileniyor.

2020, 1900’den beri yapılan ölçümlere bakıldığında Noel döneminde en sıcak üçüncü yıl olarak dikkat çekiyor.

Bir diğer önemli veri de bu yüzyılda yaşanan en sıcak yılların 19’unun son 20 yılda gerçekleşmesi ve 2016 ile 2020’nin rekor kırılan yıllar olarak öne çıkması.

[UHA Haber Ajansı, 09 Ocak 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.