enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İki eski Alman askerine terör örgütü kurmaya teşebbüs suçlaması

İki eski Alman askerine terör örgütü kurmaya teşebbüs suçlaması
20 Ekim 2021
411
A+
A-

UHA HABER /Almanya’da iki eski asker, terör örgütü kurmaya teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, Yemen savaşı için paramiliter birlik oluşturmak, Suudi Arabistan’dan mali kaynak sağlamaya çalışmakla suçlanıyor. 

Advertisement

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Federal polis teşkilatının özel timleri, bu sabah düzenledikleri operasyonlarda, terör örgütü kurmaya teşebbüs ettikleri şüphesiyle iki eski Alman askerini gözaltına aldı.

Federal Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Arend-Adolf G. ile Achim A.’nın terör örgütü kurmaya teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alındıkları, gün içinde hakim karşısına çıkartılacaklarını belirtildi.

Başsavcılık açıklamasında, soruşturmanın Federal Emniyet Teşkilatı tarafından yürütüldüğü, iki şüphelinin Münih ve Calw’deki evlerinde arama yapıldığı kaydedildi.

Yazılı açıklamada, hâkimlerin gözaltı kararında yer alan suçlamalara da yer verildi. Buna göre terör örgütü kurma teşebbüsünün “elebaşları” olarak nitelendirilen iki şüpheli, 2021 yılının başında paralı askeri birlikler kurma kararı aldı. Alman ordusunun iki eski mensubu olan şüphelilerin, askeri bilgi ve yetkinliklere sahip oldukları vurgulandı.

Arend-Adolf G. ile Achim A.’nın, paramiliter grupta yer alacak her paralı askerin aylık gelirinin 40 bin euro olacağını tahmin ettikleri, bu amaç doğrultusunda da eski ordu mensupları ve yine eski polislerden oluşacak 100 ila 150 kişilik birlikler kurmayı planladıkları belirtildi. İki şüphelinin, paralı asker olmaları için en az yedi kişi ile irtibata geçtiklerinin tespit edildiği bilgisi de paylaşıldı.

Başsavcılık, şüphelilerin paralı askerleri ilk etapta iç savaşın yaşandığı Yemen’de ancak daha sonra da diğer askeri ihtilaflarda görevlendirmeyi planladıklarını, “askeri alanda faaliyet gösteren bir şirket” olmayı amaçladıklarını duyurdu.

Şüphelilerin paramiliter yapının üçüncü taraflarca, tercihen de Suudi Arabistan tarafından finanse edilmesini hedeflediklerini, bunun için de uzun bir süre Suudi Arabistan makamları, sorumluları ile irtibata geçmeye çalıştıkları da açıklandı. Açıklamada, “Bu çabalar, Suudi Arabistan’ın devlet makamlarının hiçbir tepki vermemesi nedeniyle sonuçsuz kaldı. Terör örgütü kurma teşebbüsü hayata geçirilemedi” ifadelerine yer verildi.

Şüphelilerin bugün hâkim karşısına çıkartılmaları bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.