enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İHH: “Terörsüz Türkiye ve bölge” için atılan adımları destekliyoruz

İHH: “Terörsüz Türkiye ve bölge” için atılan adımları destekliyoruz
8 Mart 2025
24
A+
A-

İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan da ‘Terörsüz Türkiye’ konuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

Açıklamada, vakfın kuruluşundan bu yana Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yürüttükleri insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra Kürt meselesinin çözümü için de büyük çaba gösterildiği belirtilerek, “Bugün birlikteliğin öneminin ve çözümün konuşulduğu bir döneme kavuşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bu yeni dönemde, çözümün ve barışın sağlanması için herkesin çaba göstermesi gerektiğine inanıyoruz.” denildi.

“Her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz”

Kürt sorununun çözümüne katkı sunma hedefiyle bugüne kadar çok sayıda toplantı yapıldığı, çeşitli raporlar hazırlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kürt sorununun çözümüne katkı sunma hedefiyle bugüne kadar çok sayıda toplantı yaptık, çeşitli raporlar hazırladık. İnsani diplomasi alanındaki faaliyetlerimizle devamlı olarak Doğu, Güney Doğu bölgelerimizde ve yurt dışında alimler, kanaat önderleri, akademisyenler, STK’lar ve toplumun farklı kesimleri ile çeşitli toplantı ve görüşmeler yaparak çözüm çabalarına destek vermeye gayret ettik. Bu kapsamda Diyarbakır’da geniş katılımla 2015 yılında bir sempozyum ve 2025 yılında da bir çalıştay düzenledik. Dünyadaki benzer sorunları yaşayan toplumların barış süreçlerine katkı sağladığımız gibi, tüm bu tecrübeler ışığında Kürt meselesinin toplumumuzun talepleri doğrultusunda sağlıklı bir çözüme kavuşması için tüm teşkilatlarımız ile her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. ”

“Bu coğrafyanın birlik ve beraberlikle huzur bulduğunu biliyoruz”

Açıklamada, “Kürt meselesi, Türkiye başta olmak üzere, Ortadoğu’nun en önemli meselelerinden biri durumundadır. İHH olarak kuruluşumuzdan beri, Türkiye’nin köklü meselelerinden olan Kürt meselesinin kardeşlik hukuku çerçevesinde çözülmesini arzuladık. Ortadoğu’da da Türk, Kürt, Arap ve Fars birlikteliğinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bugünlerde Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve İsrail’in Filistin, Lübnan, İran, Yemen ve Suriye’ye yönelik yoğun saldırıları bize Kürt meselesinin çözümünün ne kadar önemli olduğunu bir kere daha göstermektedir. Ortadoğu’da ülkelerin iç barışı sağlamaları ve komşularıyla barış ortamını inşa etmeleri bölge ülkelerinin ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimlerine çok büyük katkılar sunacaktır. Yüzyıllardır dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri farklı toplulukların barış ve huzur içinde yaşadığı bu coğrafyanın birlik ve beraberlikle huzur bulduğunu biliyoruz. Bütün sorunlarımızı konuşarak rahatlıkla çözebileceğimize inanıyoruz. Bu coğrafyanın birlikteliğine sunulacak her türlü katkıyı sonuna kadar desteklediğimizi, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu da almaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Gelinen aşamayı çok değerli bulunuyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin girişimleriyle başlatılan “Terörsüz Türkiye ve Bölge” hedefi kapsamında atılan adımları ve gelinen aşamayı çok değerli bulduklarını vurgulayan Vakıf, açıklamasında, “Ülkemizde Kürt meselesinin çözümü ve terörün sona ermesi için atılan adımları çok kıymetli görüyoruz. Bu süreçte toplumun birlikteliğini sağlamak için siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına, akademisyenlere, kanaat önderlerine, sanatçılara ve tüm karar vericilere büyük görevler düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Türkiye’de son dönemlerde oluşan bu olumlu havayı kalıcı bir birlikteliğe dönüştürmenin yolunun, kapsamlı toplumsal barıştan geçtiği vurgulanarak, “Kürt meselesi ile ilgili yapılacak çalışmalar, menfaat beklentilerine malzeme edilmeden toplumun bütününü kapsayacak şekilde yürütülmelidir. Türkiye’de ve Ortadoğu’da Kürt meselesinin çözümünü, ülkemiz ve İslam ümmeti için çok kıymetli buluyoruz. Bu birliktelik, aynı zamanda İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesinin önünü açacak en önemli adımlardan biri olacaktır. Ülkemizde barış ve kardeşliğin hak ve hukuk çerçevesinde sağlanması, topluma sosyoekonomik olarak büyük katkılar sağlayacağı gibi uluslararası arenada da daha güçlü hareket edilebilmesi adına tarihi bir fırsat olacaktır.” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.