ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Moskova Şara hükümetine neden para gönderdi?
07:06 CHP’de cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde perde arkasındaki bilek güreşlerinin ve algı operasyonlarının sonu gelmiyor.
06:55 Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği CHP kurultayının iptali için dava açan delegenin şikayet dilekçesini Sabah gazetesi yayımladı
06:54 Hollanda’da Sigorta Skandalı: Mehmet Keskin’e ait ‘Benim Sogortam’ mahkeme tarafından suçlu bulundu
06:51 Yorum: “Paşinyan’dan Barış sürecine Tek Taraflı Bakış”
06:41 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) uzantısı Knews’den, küstahça Türkiye Pakistan iş birliğine saldırdı
06:17 Avrupa’da Trump paniğinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Paris’te ev sahipliğinde bugün Avrupalı liderler zirvesi başlıyor
00:06 Suriye’nin Geçiş Hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İdlib, ve Halep’in ardından Afrin’i ziyaret etti
20:42 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e tepki
20:29 MHP Genel Başkanı Bahçeli: TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları nüksetti
20:15 Fahrettin Altun’dan The Economist’e tepki
19:25 Fotoğraf Krizinin Perde Arkası
10:25 Bakan Kurum, Kriter Dergisi’ne konuştu: Deprem bölgesine 584 milyar Tl. kaynak ayrıldı
10:00 Kocaeli’de İlk beşe giren ihracatın en fazla yapıldığı sektör belli oldu!
09:07 Tüzel kişilerin KKM hesap açma işlemi sonlandırıldı
08:35 AK Parti Grup Başkanvekili Gül, “Türkiye’nin 2025 yılında darbe anayasasından kurtulması gerekiyor”
07:58 Kriter’in Şubat Sayısı Çıktı: Yapay Zeka Savaşları
07:55 Ahmet Kaya ve Ferdi Tayfur
07:22 Erzincan İliç ilçesindeki toprak kaymasıyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonu taslak raporu tamamlandı
07:12 Kocaeli genç-yaşlı, kadın-erkek taraftarlar, Trendyol Süper Lig’e çıkmak için hafta sayan Kocaelispor’a destek için üyelikte yarıştılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İhale yolsuzluğu soruşturması: Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat gözaltında

İhale yolsuzluğu soruşturması: Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat gözaltında
13 Ocak 2025
9
A+
A-

* İstanbul’da suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 47 kişiden 39’u gözaltına alındı.

* Balıkesir’de gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın İstanbul’daki evinde sabah saatlerinde arama yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

Başsavcılıkça, Aziz İhsan Aktaş’ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat hakkında “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlarından gözaltı kararı verildi.

Akpolat, karar doğrultusunda polis ekiplerince Balıkesir’de gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Beşiktaş Belediyesi’ne giden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Akpolat’ın makam odasında arama ve inceleme yaptı.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

Ayrıca, belediye binası çevresinde polis ekiplerince güvenlik önlemi alındı.

Belediye çalışanları, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra bina içerisine alınıyor.

39 şüpheli gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında, Akpolat’ın da aralarında yer aldığı 39 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Polis ekiplerinin, hakkındaki soruşturma başlatılan 8 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Bu arada, sabah saatlerinde Balıkesir’de gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat’ın İstanbul’daki evine giden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, burada arama ve inceleme yaptı.

Ayrıca, belediye binası çevresinde polis ekiplerince alınan güvenlik önlemleri sürüyor.

Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, Aziz İhsan Aktaş’ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği belirtildi.

Suç örgütünün ihaleleri kendi firmalarının almasını sağladığının tespit edilmesiyle soruşturma başlatıldığı anlatılan açıklamada, yaklaşık 3 ay boyunca şüphelilerin takibe alındığı bildirildi.

Açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı ve üyelerinin de arasında olduğu 10 şüpheli hakkında “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlarından gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

“Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in de olduğu 12 belediye görevlisi hakkında da “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet almak” ve “3628 sayılı Mal Bildirimde Bulunulması” ve “haksız mal edinme” suçlarından gözaltı kararı verildiği ifade edildi.

Aziz İhsan Aktaş ve örgüt bünyesinde faaliyet gösteren 24 şüpheli hakkında da “suç örgütü kurma ve yönetme”, “suç örgütüne üye olmak”, “rüşvet verme”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “edimin ifasına fesat karıştırmak” ve “vergi usul kanununa muhalefet” ve “mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarından gözaltı kararı verildiği belirtilen açıklamada, toplam 47 kişi hakkında eş zamanlı yakalama ve gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.