enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Huzurlu Yaşam İçin Birkaç Öneri

Huzurlu Yaşam İçin Birkaç Öneri
30 Eylül 2022
1.547
A+
A-

 Uzman Psikolog Betül Arıkan, herkesin zor günlerde biraz gönül rahatlığını hak ettiğini ve huzurun hiç şüphesiz ki insanoğluna rehberlik yaptığını dile getiriyor.

Psikolog Betül Arıkan, “İç huzur yaşam kalitemizi artırır ve hayattaki beklediklerimize ulaşmak için en iyi yol arkadaşımız olur. Yeter ki hedeflerinizi, yaşamdan keyif almayı yani kısaca hayatınızı ertelemeyin” diyor.

Uzman Psikolog Arıkan, şimdi sizlere uygulanması sandığınızdan kolay ve basit birkaç öneride bulunuyor:

Sadece farkında olmakla işe başla, olur mu? Uzman Psikolog Betül Arıkan,

Öğren; her gün yeni bir şey öğrenmeyi deneyin.. izlediğiniz bir dizi, bir belgesel ya da okuduğun kitaptaki bir tek kelime de olsa.. Bugünün dünden farklı olsun.

Arkadaşlarını dikkatli seç; seni aşağılayan, kontrolsüzce eleştiren ve engelleyen insanlardan uzaklaş. Kendini yanında değerli, önemli hissettiğin ve sevgine layık olan insanlarla arkadaşlığını sürdür. Boş konuşmalarla zamanını harcama. Sürekli yakınan, şikâyet eden, kronik mutsuzluk yaşayan karamsar insanlardan uzak dur. Enerjini bu tür insanlar için tüketme.

 

Yeteneklerini geliştir; her gün ufak da olsa bir başarı elde et. Yazı yazma, enstrüman çalma, resim yapma yeteneğin varsa bunlar için zaman ayır. Özgüvenin de yarattığı etkiyi görmek sana çok iyi gelecek.

Kendini değiştir (geliştir); sevmediğin yanlarını değiştirmek için çaba göster. Kendini aşağılama ve şikâyet etme. Çünkü şikâyet etme değişmek istememenin, tembellik yapmanın belirtisidir. Şikayet, “başkaları değişsin ben değişmeyeyim” mesajıdır. Başkalarını değil sadece kendini değiştirme gücü senin elinde olduğu için bekleyerek vakit kaybetmemelisin..

Vazgeçme; asla, asla, asla ama asla vazgeçme.. başarısızlıkla başarı arasında, sıradanlıkla olağanüstülük arasında duran şey “ mutlaka yapabilirim” sesini sürekli işitebilmektedir.

Kendine pozitif telkin yap; hatalarından ve yanlış seçimlerinden ders alırken kendini suçlama. Kendine bir dahaki sefere farklı bir seçim yapacağına söz ver. Kendine teşvik edici sözler söyle. Sahip olmadıklarına odaklanıp mutsuz hissetmek yerine sahip oldukların için şükran duy.

Risk al; cesur bir adım özgüven yolunda atılan ilk adımdır. Risk alarak kaybetmek, hiç risk almadan yaşanılan kayıplardan çok daha motive edicidir.

Hedefini bil; herkesin hata yapma özgürlüğü var. O anda bildiğinin en iyisini yaptığında sonuç ne olursa olsun, daima başarılısın. Başarısızlık olarak nitelendirdiğin her şey aslında seni hedefine yaklaştıran bir deneyim olduğunu unutma.

Gerçekçi ol; imkânsızı bile isterken her zaman gerçekçi ol. İlk adımın yeterince zor olsa da ulaşabileceğin bir mesafede olmasına dikkat et. Atacağın küçük adımlar özgüveninde büyük etkiler yaratacaktır.

Beden sağlığına önem ver; yediğin her sağlıksız gıdayı bedenine yaptığın bir saldırı olarak düşün. Hareket et. Egzersiz sana iyi hissettirir ve yaşam sevincini artırır. Beynin mutluluk hormonu salgılamasına yardımcı olur. Bedenin, seninle bir ömür boyu var olacak tek aracın. Yenisini alamayacağına göre ona iyi bak.

Hayata ne verirseniz onu geri alırsınız.. Sızlanmak, söylenmek ve suçlamak zaman kaybından başka bir şey değil. O halde daha fazla zaman kaybetmemek gerek.. nefes aldığımız her anın kıymetli olduğunu hatırlatıp hakkını vermek gerek..

Huzuru size kendinizden başka kimse veremez..

Sevgiyle kalın..

Uzm. Kl. Psk. Betül Arıkan Yorumlarını oku ve randevu al - Doktorsitesi

Uzman Psikolog Betül Arıkan

[UHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.