enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:44 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
13:17  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
06:51 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:45 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:29 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
00:28 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Nadir Toprak Elementleri: Türkiye’nin Yükselen Jeostratejik Konumu 
00:15 Fırat-Dicle Havzasındaki Kuraklık Dengeleri Bozar
00:14 Almanya Başbakanı Merz yarın Türkiye’ye geliyor
00:12 DoktorTakvimi, İstanbul Maratonu’nda geleceğin hekimleri için koşacak
00:08 Günün önemli şirket haberleri
00:05 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:03 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
00:02 Türk azınlık ve toplulukları FUEN 69. Kongresi’ne katıldı  
00:01 Devlet Bahçeli: Terörün son bulması ülkemize kalıcı bahar havası getirecek
21:22 GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak
21:02 UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Balıkesir Sındırgı merkezli 6,1 büyüklüğünde önceki gün meydan gelen deprem bölgesindeydi…
17:35 “Casusluk” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından hazırlanan ön raporda, Merdan Yanardağ’a zarfla para verilmiş
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…

Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
2 Mayıs 2025
19
A+
A-

* Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor.

* Göçmen toplulukların Hollanda’ya kattığı değerler, kültürel zenginlikler ve zorluklar geniş çapta tartışılmakta. Ancak bu süre zarfında en çok değişen ve dönüşen rollerden biri, Türk kadınının imajı olmuştur.

*Detayı röportajımızda!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kadin Dergisi | Avrupa Platform 11. Şiir Yarışması Başladı

Gazeteci* Ebubekir TURGUT, Platform Dergisi, Hollanda

HOLLANDA  02 MAYIS 2025 – Hollanda’nın saygın yayın kuruluşu ‘Platform Dergisi! Genel yayın yönetmeni Gazeteci Ebubekir TURGUT, dergisi için “Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı” dolayısıyla gerçekleştirdiği röportajda, İlk kuşak kadınların Hollanda toplumundaki yeri, ikinci ve üçüncü kuşakla birlikte önemli bir evrim geçirdiğini aktarıyor.

Kadının aile içindeki rolünden iş hayatındaki yerine, toplumsal katkılarından kültürel kimliğini koruma çabalarına kadar birçok yönüyle yeniden şekillenen bu imajın, bugün nasıl algılandığını? Hollanda’daki Türk kadınının kimliği, beklentileri, başarıları ve mücadelelerinin neler olduğunu Göçün 60. yılı dolayısıyla Türk kadınının Hollanda’daki imajını ve bu süreçte yaşadığı dönüşümleri değerlendiriyor.

Göçün 60. Yılında Hollanda'da Türk Kadınının İmajı Haberleri | Platform Dergisi

Hollanda’da yaşayan Türk kadınları, yaşadıkları toplumda çeşitli engellerle mücadele ederken, kendi kimliklerini koruyarak, toplumsal entegrasyon sağlamaya çalışıyorlar. Av Nursel Köse-AlbayrakFigen Arslan (UID Hollanda Ar-Ge ve Eğitim Başkanı), Selma Sayın. ( Analist, Araştırmacı, Yazar)Av.Celen Jale ve Sevtap Parlak (Stichting sanatoli ), Meral Çelik (HDV) gibi kadınların röportajları, bu mücadelenin farklı boyutlarını ve zorluklarını ortaya koyuyor. Bu yazıda, söz konusu röportajlardan yola çıkarak Hollanda’daki Türk kadınlarının karşılaştığı sorunlar ve toplumdaki yerlerini değerlendireceğiz.

UHA / İnternational News Agency

İZMİR, 02 MAYIS 2025 – Av. Nursel Köse: Türk kimliğim içimde kök salmış bir parçam. Örf, adet ve değerlerimizi yaşıyor ve hissediyorum.

Av. Nursel Köse: Küçük yaşta Hollanda’ya geldiğim için başka bir ülkede Türk kadınına yönelik tutumlarla ilgili tecrübem yok. Bu yüzden kıyaslama yapamam ama Hollanda’da Türk kadını olmanın değerli bir durum olduğunu düşünüyorum. Günlük hayatta kadına verilen değer, sunulan imkanlar ve bireyin kendi doğrularına göre bir yaşam çizebilme özgürlüğü, huzur ve yaşam seviyesini katbekat artırıyor.

Toplumdaki yerimiz ne olursa olsun, düşüncelerimizi ifade edebilmek, eğitim alabilmek, kendimizi geliştirmek, çalışma ve aile hayatını dengeleyebilmek gibi konularda sağlanan kolaylıklar başka ülkelerde bu düzeyde bulunmayabilir.

Türk kimliğim ise içimde kök salmış bir parçam. Örf, adet ve değerlerimizi yaşıyor ve hissediyorum. Hollanda kültürüyle uyuşmayan durumlar olsa da, özümden vazgeçmek zorunda kalmadığım sürece bu farklılıklar beni güçlendiriyor. İki kültüre sahip olmak gerçekten harika bir durum.

Tabii ki herkes gibi benim de üzüldüğüm olaylar oluyor. Ama Türk kadınlığına dair hissettiğim gurur, onur ve kararlılık, beni hayatta dengede tutuyor. Kadınlığımı hiçbir zaman bir mağduriyet olarak görmedim, aksine Türk kadını olmayı her zaman bir lütuf olarak gördüm. Bu bakış açısıyla hangi ülkede olursanız olun, istikrarınızı kaybetmezsiniz. (devam edecek-Selma Sayın)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.