enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda’da seçim korona nedeniyle üç gün sürecek

Hollanda’da seçim korona nedeniyle üç gün sürecek
16 Mart 2021
721
A+
A-

UHA HABER / Hollanda’da üç gün sürecek parlamento seçimleri dün başladı. İlk iki gün risk grubunda olan vatandaşların oy kullanması istenirken seçim sonuçlarının çarşamba akşamı belli olması bekleniyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP, dpa / EC, TY)ye dayandırdığı habere göre, Hollanda’da üç gün sürecek parlamento seçimleri dün başladı. Pazartesi sabahı yerel saat ile 7.30’da açılan seçim merkezleri, virüs bulaşma riskini düşük tutmak için Çarşamba gününe kadar açık kalacak. Dün olduğu gibi bugün de özellikle yaşlıların ve risk grubunda bulunanların oylarını kullanmaları isteniyor.

Hollanda’da dün açılan seçim merkezlerinin sayısı yaklaşık bin 600 olarak ifade ediliyor ve bunun tüm oy kullanma merkezlerinin yüzde 20’sine tekabül ettiği belirtiliyor. Bu seçimde ilk kez kırsal kesimde yaşayan 70 yaşın üstündeki vatandaşlar için de mektupla oy kullanma imkanı sağlandı.

Parlamentonun 150 sandalyeli alt kanadında yer almak için Hollanda’da 37 parti yarışıyor. Başbakan Mark Rutte’nin sağ liberal çizgideki Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VDD) anketlere göre yaklaşık yüzde 24’lük oy oranı ile seçimin favorisi. Rutte, çocuklara yapılan yardımlarla ilgili skandal nedeniyle yıl başında istifa edeceğini açıklamış ancak görevde kalmayı sürdürmüştü. Niederlande I Proteste in Den Haag

Anketlere göre sağ popülist Geert Wilders’in Özgürlük Partisi yüzde 12’lik oy oranıyla ikinci sırada. Seçimlerde VVD, CDA, sol liberal çizgideki D66 ve Hristiyan Birlik partilerinden oluşan koalisyon hükümetinin meclis çoğunluğunu koruyup koruyamayacağı merak konusu. Seçim sonuçlarının Çarşamba akşam saatlerinde belli olması bekleniyor.

Seçimler ayrıca vatandaşın hükümetin izlediği korona politikalarını başarılı bulup bulmadığını da ortaya koyacak. Hollanda bir süredir yürürlükteki korona tedbirlerine karşı gösterilere sahne oluyor. Pazar günü Lahey’de yine yüzlerce kişinin katılımıyla bir gösteri düzenlendi. Polis göstericilere su ve copla müdahale etti.

[UHA Haber Ajansı, 16 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.