enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rotterdam’daki korona gösterisinde polis uyarı ateşi açtı

Rotterdam’daki korona gösterisinde polis uyarı ateşi açtı
21 Kasım 2021
385
A+
A-

AMSTERDAM-UHA HABER / Rekor seviyedeki koronavirüs vakaları nedeniyle önlemleri sıkılaştıran Hollanda hükümetini protesto için Rotterdam’da düzenlenen gösteride yaşanan şiddet üzerine polis uyarı ateşi açtı, yedi kişi yaralandı.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Hollanda’nın Rotterdam kentinde hükümetin koronavirüs önlemlerini protesto etmek için Cuma akşamı düzenlenen gösteride, polisin uyarı ateşi açması sonucu yedi kişi yaralandı, 20’den fazla kişi de gözaltına alındı.

Hollanda Adalet Bakanı Ferd Grapperhaus Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada, göstericilerin “polise, görevlilere ve itfaiye ekiplerine aşırı şiddet” gösterdiğini ifade etti. Grapperhaus, polisin neden ateş açtığına ilişkin kapsamlı bir inceleme başlatacaklarını belirtti.

Göstericilerin şiddetini kınayarak “bir şiddet çılgınlığı” olarak nitelendiren Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb da Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada polisin kendini korumak için silah kullanmak zorunda kaldığını ifade etti.

Korona önlemlerini protesto için düzenlenen gösteri şiddet olayları ile sona erdi
Korona önlemlerini protesto için düzenlenen gösteri şiddet olayları ile sona erdi

Gösteri kontrolden çıktı

Hükümetin koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemleri protesto için kentin merkezinde daha önceden bildirilmeyen bir gösteri düzenlendi. Ancak ilerleyen saatlerde kontrolden çıkan gösteride, eylemciler kaldırım ve caddelerde ateş yaktı, polis arabalarını ateşe verdi, polise taş ve sert cisimler attı.

Polisin müdahalesine karşılık veren göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı. Bunun üzerine polis göstericileri dağıtmak için uyarı ateşi açtı.

Polis yetkilileri tarafından Cuma gecesi yapılan açıklamada, polisin göstericilere uyarı ateşi açtığı ve bunun sonucunda aralarında polislerin de bulunduğu toplam yedi kişinin yaralandığı belirtildi. Polisin açıklamasında, olaylar sonrası 10’da fazla göstericinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Polisin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi
Polisin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi

Belediye yönetimi kamusal düzenin sağlanabilmesi için olayların meydana geldiği bölgede toplanma yasağı ilan etti.

Rotterdam’da yaşananların Cumartesi günü Amsterdam ve Breda’da düzenleneceği bildirilen eylemler üzerinde olumsuz etkide bulunmasından endişe ediliyor.

Protestolar sonrasında Rotterdam'ın merkezi
Protestolar sonrasında Rotterdam’ın merkezi

Koronavirüs salgının başından bu yana en yüksek vaka sayılarına ulaşan Hollanda’da hükümet 13 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere üç hafta boyunca kısmen kapanma kararı almıştı. Hükümet kapanma sonrasında boş zaman aktiviteleri ve gastronomi sektöründe 2G (aşılı ve hastalığı geçirmiş olma) kuralını hedefliyor.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

[UHA Haber Ajansı, 21 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.