enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda’da Fotuna Sittard kulübünün Türk sahipleri zor durumda

Hollanda’da Fotuna Sittard kulübünün Türk sahipleri zor durumda
16 Mart 2023
810
A+
A-

* Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup’u kadrosunda bulunduran Fortuna Sittard’ın sahiplerinden Atilla Aytekin, finans takibine takılınca istifa etti.

* Hollanda Finansal Piyasalar Kurumu AFM’in takibe aldığı Azerion firması, Fortuna Sittard’ı zor durumda bıraktı.

* Hisse alım satımında usulsüzlükler yaptığı iddia edilen Azerion’un en büyük hissedarı Principion Holding de takibe alındı.

* Kulübün en büyük hissedarı Işıtan Gün, ortaklarının usulsüzlüğünden rahatsız olan taraftarlarını sakinleştirmekte zorlanıyor.

İlhan KARAÇAY’ın haberi:

Tüm hisselerinin, Türklerin sahipliğinde olan, Hollanda’nın Süper Lig kulüplerinden Fortuna Sittard’ın taraftarları, hissedarlar içinde yaşanan usulsüzlük nedeniyle isyan bayrağını çektiler.

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Işıtan Gün’ün, en büyük hissedar olduğu Fortuna Sittard takımında, ünlü futbolcularımız Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup da yer alıyor.

Afbeelding met persoon, buitenshuis, geel, glimlachen Automatisch gegenereerde beschrijving

Galatasaray Spor Kulübü’nde Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan ve 2017 Yılında Fortuna Sittard kulübünü satın alan Işıtan Gün, 2021 yılında Atilla Aytekin ve Umut Akpınar’ın sahibi olduğu Azerion şirketine, kulüp hisselerinin yüzde 20’sini satmıştı.

azerion umut akpinar atilla aytekin

2015 Yılında kurulmuş olan, uluslararası bir oyun şirketi olan Azerion’un CEO’su Atilla Aytekin, “Habbo Hotel ve Hotel Hideaway gibi oyunlarımız vesilesiyle, böyle ilişkiler kurmanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu ortaklığın, dijital futbolun geleceği için atılan çok önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Azerion, Fortune Sittard’a sadece sermaye değil, teknoloji alanında da tecrübeler aktaracak ve teknoloji deneyimleriyle de Fortune Sittard’ın Hollanda 1. Ligi’nde istikrarlı bir oyuncu olması için çalışacak. Şu ana dek 50’den fazla organizasyona yatırım yaparak işlerini büyütmelerini sağladık ve aynısını Fortına Sittard’la da başaracağımıza inanıyoruz. Kulübün taraftarlarıyla olan etkileşimini oyun teknolojileri gibi eğlenceli ve kişiselleştirilmiş araçlar kullanarak güçlendirmek için çalışacağız” demişti.

Ne var ki, aynı Atilla Aytekin, hisse senetleri alım satımında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla, Hollanda Finansal Piyasalar Kurumu AFM tarafından istifaya zorlandı.
Azerion’un en büyük hissedarı Principion Holding de takibe alındı.

Hollanda Kadın Futbolu birinci liginin isim sponsoru da olan Azerion, satın aldığı hisseler nedeniyle hızla büyüyordu. Merkezi Amsterdam’da bulunan şirket, Governor of Poker 3 ve Hotel Hideaway oyunlarını, cep telefonlarında geliştiriyordu.

Hollanda Finansal Piyasalar Kurumu AFM’in sözcüsü, bir soruşturma olduğunu doğrularken, “Denetleyici gizliliğimizle bağlantılı olarak, bununla ilgili başka duyuru yapmayacağız.” dedi.

Geçen yılın eylül ayında, kulübün en büyük hissedarı olmak istediklerini açıklayan Umut Akpınar, Hollanda Futbol Faderasyonu KNVB’nin bu konudaki onayını beklerken, şimdi yaşananların bir talihsizlik olduğunu söylüyor.
Umut Akpınar, Principion’daki pozisyonuna rağmen istifaya zorlanmadı ve Azerion yönetiminde kaldı.
Geçtiğimiz Pazartesi günü Azerion’un hisse değeri yüzde 30 düştü.

Ünlü futbolcularımızdan Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup’un da yer aldığı Fortuna Sittard’ın taraftarları, meydana gelen son gelişmeler karşısında isyan bayrağını çektiler ve kulübü boykot edeceklerini ilan ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.