enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hırsızlar, spor salonu dolabını soydukları kadının banka hesabını boşalttılar

Hırsızlar, spor salonu dolabını soydukları kadının banka hesabını boşalttılar
6 Eylül 2022
481
A+
A-

İngiltere’de iş çıkışında spor salonuna giden bir kişinin soyunma odasındaki dolabı soyuldu. Hırsızlar, söz konusu kişi egzersiz yaparken cüzdanını çalıp sadece 90 dakika içinde 8 bin sterlinlik alışveriş yaptılar.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Londra’nın Chiswick Balkan Ninnisisemtinde yaşayan ve adının tamamının açıklanmasını istemeyen Charlotte isimli kadın, yaşadıklarını BBC Radio 4’un You and Yours programında anlattı.

Charlotte’un anlattıklarına göre 24 Ağustos’ta yaşanan olaydan önce kadın, iş çıkışında Virgin Active adlı spor salonunda egzersiz yapmaya gitti.

Kadın, banka kartları ve telefonu da dahil olmak üzere tüm eşyalarını dolabına koyup asma kilitle kilitledi.

Ancak döndüğünde dolabının tamamen boşatılmış olduğunu gördü. Charlotte, o an yaşadığı şoku anlatırken, “Öyle kalakaldım, adeta dondum” ifadelerini kullanıyor.

Ardından arkadaşının telefonuyla bankası Santander’i arayan Charlotte, operatörün “ağırdan alması” nedeniyle daha fazla paniklediğini şu sözlerle anlatıyor:

“Açıkçası bu noktada operatörün durumun aciliyetine yanıt vermesini bekliyor ve banka işlemlerinin durdurulduğundan emin olmak istiyorsunuz. Ancak o operatör böyle bir tavır sergilemedi” dedi.

Selfridges

Kadının anlattığına göre hırsızlar Selfridges mağazasından 700 sterlinlik alışveriş yaptılar.

Charlotte, bankadan, kartının sadece 90 dakika içinde, Londra’daki iki farklı Apple mağazasından ve lüks markalar zinciri Selfridges’den yapılanlarla birlikte toplam 8 bin sterlinlik alışveriş için kullanıldığını öğrendi.

Charlotte, hırsızların tasarruf hesabına erişemeyeceğini düşünüyordu ancak tüm birikimi olan 10 bin sterlinin de cari hesabına aktarıldığını öğrendi.

Charlotte, “O an her şeyi kaybettiğimi düşündüm. Bu kadar büyük bir zarara uğradığıma inanamadım” diyor.

Kendisini oldukça kötü hissettiğini anlatan kadın, Santander’in hırsızlığa ikna olduğu için parayı iade edeceğini varsaydığını da söyledi.

Ancak, birkaç gün sonra bankadan bir telefon aldı ve Santander’in bazı alışverişleri iptal etse de 5 bin sterlinlik harcamayı durduramadığını öğrendi:

“Bana çok açık ve kaba bir şekilde ‘Paranızı geri alamayacaksınız. Alışveriş sırasında şifrenizi kullandıkları için bu sizin suçunuz’ dendi. Ayrıca şifremi bir kağıda yazıp çantamda tutmakla da suçlandım:

“Tamamen kırıldım çünkü sahip olduğum, tutunduğum tüm umutlar bir anda eriyip gitti.

“Kendimi korkunç bir olayda kurban gibi hissetmekten bir anda suçlu gibi hissetmeye nasıl geçtim bilmiyorum.”

‘Şifreme nasıl eriştiklerini bilmiyorum’

Charlotte daha sonra deneyimine ilişkin farkındalığı artırmak için sosyal medyayı kullandığını ve bir haftayı “delicesine masumiyetini kanıtlamaya çalışarak” geçirdiğini söylüyor.

Bundan sonra, kıdemli bir Santander personeli kendisini arayarak “tüm kalbiyle” özür diledi.

Santander ona 750 sterlin tazminat ödedi.

Charlotte hırsızların şifresine nasıl eriştiğini tam olarak bilmiyor ancak bankacılık uygulaması aracılığıyla eriştiklerine inanıyor. Santander, diğer bazı büyük bankalar gibi, mobil uygulamasının güvenlik bölümünde kullanıcı şifresini gösteriyor.

Banka, güvenlik kayıtlarında mobil uygulaması üzerinden herhangi bir veri sızıntısı görünmediğini belirtti.

Hırsızların o gün soyunma odalarına girebilmesini de spor salonunun güvenlik bariyerlerindeki bir hataya bağlıyor. Normal koşullarda izni olmayan kişilerin odalara girememesi gerekiyor.

Ancak banka, güvenlik verilerine göre, “mobil bankacılık uygulamasında hiçbir sorun görülmediğini” savunuyor.

Virgin Active, polise soruşturmalarında yardımcı olduğunu ve giriş kapılarındaki kısa süreli arızayla ilgili durumu da araştırdığını açıkladı.

Shari Vahl (@sharivahl) / Twitter

HABER : Shari VAHL

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.