enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:59 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:45 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:40 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:40 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:32 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:23 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:09 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:09 Tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18’e yaklaştı…
00:07 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
01:38 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:04 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:51 (TOKİ)’nin, “Yüzyılın Konut Projesi başvuruları, 10 Kasım Pazartesi günü başlıyor…
00:38 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yüzde 61’i tamamlanan sulama yatırımlarının 2028’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
00:37 İstanbul Ataşehir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan 1442 konut ve 121 iş yeri teslim edilecek…
00:35 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:35 Bakanlık Gebze’deki 7 katlı binanın çökme nedenini açıkladı
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP’nin ideolojik yükünün sınavındakiler

HDP’nin ideolojik yükünün sınavındakiler
20 Ocak 2022
397
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, PKK terör örgütünün siyasi kolu HDP’nin Millet İttifakı’na yönelik ideolojik yükünün her geçen ağırlaştığına dikkat çekti.

ResimProf. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Diyeceksiniz ki, bundan rahatsızlık duyulmuyorsa neden yük olsun ki. Haklısınız rahatsızlık duyulmaması hali, bu sonucu çıkarmanızı sağlar ama bunun sahadaki karşılığı arzulandığı gibi işlemiyor” dedi.

Halkın çok geniş bir bölümü açısından PKK-HDP ilişkisini yok sayarak, HDP ile yan yana gelme eğilimlerinin rahatsızlığa yol açan özelliğini koruduğunun altını çizen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Bu sebepledir ki, Millet İttifakı içinde özellikle CHP’nin HDP’ye yönelik vazgeçilmez tutumu, aynı zamanda aşılması gereken bir yük olma özelliğini koruyor” şeklinde dile getirdi.

HDP'den CHP'ye ziyaret: Liderlerden ortak istişare ve diyalog vurgusuProf. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Çünkü hâlâ açık açık; HDP evet paydaşımızdır ifadesinde kaçınılıyor. Bir araya geliniyor, toplantılar düzenleniyor ve içeriği konusunda halka açıkça beyanlarda bulunulmuyor. Basın toplantılarında soru sorulması bile istenmiyor. Aslında hakikate karşı muvazaa yapılmaya devam ediliyor” dedi.

Öte yandan Mehmetçiğin sınır ötesinde teröre karşı mücadelesi için Meclis’ten alması gereken tezkere onayına CHP’nin hayır oyu vermesinin, PKK ve HDP’yi mutlu ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, bu durumun HDP- CHP ilişkisinde yeni bir durum ve alınan yeni mesafe olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Zira HDP’yi yönetenlerin açık çağrısı vardı CHP’ye, “birlikte olunacaksa tezkereye hayır demeniz sınavınız olacak” denilmişti. Bu beklenti, bu çağrı karşılık buldu ve HDP’nin sınav dediği eşikten CHP hayır oyu vererek geçmiş oldu. Bunun millet nezdinde karşılığının ne olacağını elbette zaman daha iyi gösterecektir. Ancak HDP’nin başta söylediğimizi ideolojik yükü, tezkereye hayır oyu verilmesiyle CHP tarafından çok daha belirgin bir şekilde taşınmaya başlanmıştır. Zaman, yükün; ağırlığını, taşıma kapasitesini, menzilini, sınavının sonucunu ortaya koyacaktır” dedi.

Milet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinde de bu yükün, ağırlığını hissettireceğini ifade eden  Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Aslında şimdiden hissettirmeye başlamıştır. Özellikle ortak aday belirleme de zorluluğun en can alıcı yönü; HDP’nin arzularının dikkate alınması zorluğudur” şeklinde dile getirdi.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, tüm bu seçim aritmetiğine dayalı gelgitler yaşanırken bir yandan da PKK-HDP ilişkisini ortaya koyan örneklerin arttığını ve son olarak HDP’li bir vekilin PKK terör örgütü mensubuyla çekilmiş fotoğrafları ve yakın ilişkisinin öne çıktığını aktardı.

“Esasen şaşırtıcı olmayan bu durum, HDP’nin siyasi parti görüntüsü altında PKK terör anatomisindeki siyasi rolünü bir kez daha ortaya koyması açısından önemliydi” diyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Tek başına bu durum bile HDP ile bir araya gelen siyasi partilerin millet nezdinde sınavı niteliğinde” olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Bu noktada sıkça; “geçmişte falanca da, filanca da HDP ile yan yana geldiler” savunmasıyla karşılaşılıyor. Evet HDP’nin PKK terör anatomisinde kopması için her yol denendi. Günahıyla sevabıyla, iyisiyle kötüsüyle her yol denendi. Yeter ki terör dursun, kan akmasın analar ağlamasın diye. Ama küresel terör ve sömürü baronları, emperyalizm maşalarına bu izni vermedi.

Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyorArtık kabul edilmelidir ki, yaşananlar; terör ve sömür baronlarının, emperyalizmin kanlı, kirli, karanlık ajandasının mahsulüdür. Analar bunun farkındalar ve Diyarbakır Anneleri yeter artık bu maskeli balo bitsin diye haykırış, direniş, mücadele içindedirler. Ve Onlar; “HDP’yi siyasi parti saymayın onlar evlatlarımız bizden çalan ve PKK terör örgütünü taşıyanlardır” gerçeğini haykırıyorlar. İşte bu yüzden geçmişte kimin ne yaptığı, bugün sizin ne yaptığınızın gerekçesi olamaz. O zaman sormak gerekir, bugün yaptıklarınızı geçmişte yanlış yapıldığını söylediklerinizle gerekçelendiriyorsanız, “bugün de biz yanlış yapıyoruz” mu demek istiyorsunuz?

Hep söylediğimiz gibi bu maskeli balo artık bitmelidir. Zira demokrasi, barış kavramlarıyla maskelenmiş bu balonun seyri; emperyalizmin kumandasında, Türkiye’nin bağımsızlığını, birliğini, dirliğini hedef almaktadır.

Yol yakınken, bu maskeli balonun içinden çıkınız ve hakikate kavuşunuz ve Türkiye’nin tam bağımsızlık davasında emperyalizmin karşısında sarsılmaz bir iradeyle durunuz.

Çok şey mi istiyoruz?”

[UHA Haber Ajansı, 20 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.