enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
00:40 Ahıska Türkleri!
00:22 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
22:58 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:45 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:19 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
22:02 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
21:40 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:20 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
18:00 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:49 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında anılıyor

Haydar Aliyev, vefatının 18. yılında anılıyor
13 Aralık 2021
585
A+
A-

BAKÜ-UHA HABER / Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyev’in Fahri Hıyaban’daki kabri başında düzenlenen törene katıldı.

İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva ve diğer aile bireylerinin de hazır bulunduğu törende, milli marş çalındı, Haydar Aliyev’in mezarına çelenk bırakıldı.

Resmi törenin ardından halkın ziyaretine açılan Fahri Hiyaban’da uzun kuyruklar oluştu. Ziyaretçiler, mezara çiçek bırakarak dua etti.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da Büyükelçilik müşavir ve çalışanlarıyla Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret etti.

KKTC Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram’ın de eşlik ettiği Bağcı, mezara çelenk, Aliyev’in eşi Zarife Aliyeva’nın mezarına çiçek bıraktı.

“Onu özlemle anıyoruz”

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Bağcı, Haydar Aliyev’in Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini ifade eden “tek millet, iki devlet” sözlerinin mimarı ve modern Azerbaycan’ın kurucusu olduğunu söyledi.

Bağcı, Haydar Aliyev’in bağımsız Azerbaycan’ın bugünlere gelmesine vesile olan lider olduğunu vurgulayarak onu saygıyla andıklarını belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin geldiği seviyenin Haydar Aliyev’in başlattığı ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in devam ettirdiği çizgi sayesinde olduğunu vurgulayan Bağcı, şunları söyledi:

“Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin tarihi seyrine baktığımızda en köklü adımlar, başta Hazar petrolleri ve gaz anlaşmaları, Türkiye Petrolleri’ne verilen imtiyazlar ve diğer alanlardaki iş birliği anlaşmalarının tarihi derinlikleri rahmetli Haydar Aliyev’in geniş vizyon ve ufkuyla bugünlere gelmiştir. Bugün cumhurbaşkanlarımızın iradeleriyle de bu çizgide devam edilmektedir. Onu özlemle anıyoruz.”

Ülkenin “kurucu lideri”

Sovyetler Birliği döneminde 1969-1982’de Azerbaycan Komünist Partisi Genel Sekreterliği, bağımsızlık kazanıldıktan sonra 1993-2003’te Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Haydar Aliyev, 12 Aralık 2003’te tedavi gördüğü ABD’de hayatını kaybetmişti.

Azerbaycanlıların “Umummilli lider” diye hitap ettikleri Haydar Aliyev, ülkenin “kurucu lideri” olarak kabul ediliyor.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.