enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hanau katliamı ile ilgili araştırma komisyonu kuruluyor

Hanau katliamı ile ilgili araştırma komisyonu kuruluyor
9 Temmuz 2021
336
A+
A-

UHA HABER / Hanau’da dördü Türk 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırıyla ilgili Hessen eyalet parlamentosunda araştırma komisyonu kuruluyor. Komisyonda polisin olası ihmalleri de mercek altına alınacak. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,BK)ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Hessen eyalet parlamentosunda, geçen yıl yaşanan ırkçı Hanau katliamı ile ilgili bir araştırma komisyonu kuruluyor. Kurulacak komisyonun, yaşanan olay esnası ve sonrasında, kurumların görevini yerine getirip getirmediğini ortaya çıkarması hedefleniyor.

Eyalet meclisinde grubu bulunan muhalefet partileri SPD (Sosyal Demokrat Parti), FDP (Hür Demokrat Parti) ve Sol Parti’nin komisyon kurulması talebiyle sunduğu ortak önergeye, çarşamba akşamı yapılan oylamada büyük oy çoğunluğuyla kabul edildi. İktidardaki CDU (Hristiyan Demokrat Birlik) ve Yeşiller de önergeye destek verirken, sadece sağ popülist AfD (Almanya için Alternatif) milletvekilleri karşı oy kullandı.

Ne olmuştu?

43 yaşındaki Tobias R. 19 Şubat 2020 tarihinde, iki ayrı nargile kafeyi basarak dördü Türkiye kökenli dokuz kişiyi ırkçı saiklerle ateşli silahla katletmişti. Katilin, bu cinayetlerin ardından annesini de öldürdüğü ve sonrasında intihar ettiği üzerinde duruluyor.

Nancy Faeser

Nancy Faeser

SPD Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Nancy Faeser, “Hanau’daki terör saldırısı ile ilgili pek çok şey hala muğlak ve çelişkili” diyerek, olay esnasında polise acil arama üzerinden ulaşılamamasını, olay yerlerinden birinde acil çıkış kapısının polisin talebi nedeniyle kapalı tutuluyor olmasını ve polis ile savcılığın maktul yakınlarına karşı yaklaşımını buna örnek gösterdi.

Kurbanların aileleri, soruşturma makamlarının ihmallerini eleştirerek siyaset ve polis tarafından yalnız bırakıldıkları şikayetinde bulunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.