enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamile kalmak isteyenlere ‘Akdeniz Diyeti’ tavsiyesi

Hamile kalmak isteyenlere ‘Akdeniz Diyeti’ tavsiyesi
20 Ocak 2023
1.602
A+
A-

Yunan uzmanlar tüp bebek tedavisi ile hamile kalmaya çalışan kadınlara bolca taze sebze-meyve, balık ve zeytinyağı tüketme önerisinde bulundu.

Atina’daki Harokopio Üniversitesi’nden araştırmacılar, tüp bebek yöntemiyle hamile kalmak isteyen kadınlara Akdeniz tipi beslenme alışkanlığı edinme önerisinde bulundu. Bu beslenme tipi bolca taze sebze-meyvenin yanı sıra balık ve zeytinyağı tüketilmesini içeriyor.

Human Reproduction adlı sağlık dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, 35 yaş altındaki 244 kadın üzerinde yapılan çalışmalar bu diyeti uygulayanların tüp bebek yöntemi ile sağlıklı bir gebelik şansının daha yüksek olduğunu gösterdi.

Altı ay boyunca Akdeniz mutfağı ile beslenen kadınların sağlıklı bir gebelik ve doğum şansının diğer kadınlara kıyasla yüzde 65 ila 68 daha fazla olduğu saptandı.

Atina Harokopio Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada yer alan uzmanlardan Nikos Yiannakouris “Araştırmamızdan çıkarılacak en önemli mesaj çocuk sahibi olmak isteyen kadınların Akdeniz diyeti gibi sağlıklı diyetlere yönelmesi gerektiğidir” şeklinde konuştu.

Ancak araştırmanın sonucuna temkinli yaklaşanlar da var. Araştırmanın beslenme ve hamile kalma arasındaki ilişkiyi ortaya koyduğu ancak tüm kadınları kapsayacak bir genelleme yapmanın mümkün olmadığı belirtiliyor. Ayrıca obez kadınlar üzerinde araştırma yapılmadığına dikkat çekiliyor.

Akdeniz’e kıyısı olan Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkelere özgü olan mutfakları barındıran Akdeniz tipi beslenmenin kalp ve damar sağlığına da olumlu etkileri olduğu biliniyor.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ocak 2023]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.