enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas yetkilisi: Ateşkes çabalarının 1-2 gün içerisinde başarıya ulaşacağına inanıyorum

Hamas yetkilisi: Ateşkes çabalarının 1-2 gün içerisinde başarıya ulaşacağına inanıyorum
20 Mayıs 2021
643
A+
A-

UHA HABER / Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Moussa Abu Marzouk, İsrail ile yapılan ateşkes görüşmelerine ilişkin “Devam eden çabaların başarıya ulaşacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Lübnan’da yayın yapan TV kanalı al-Mayadeen’e yaptığı açıklamada Marzouk, 1-2 gün içerisinde karşılıklı anlaşma temelinde bir ateşkesin sağlanmasını beklediğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek ateşkes yolunda gerilimin azaltılması çağrısında bulundu. Bu, İsrail ile Filistin arasında son gerilim başladıktan sonra iki lider arasındaki dördüncü görüşme oldu.

Telefon görüşmesinin ardından Netanyahu ise askeri operasyonlara ilişkin kararlılıklarını dile getirdi.

Netanyahu, Twitter hesabından paylaştığı bir videoda, “Filistinli militanlara karşı operasyonların devam edeceğini” söyledi.

Biden’ın “tansiyonu düşürme” çağrısına değinmeyen Netanyahu, “İsrail’in kendisini savunma hakkını desteklediğine” dair sözlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Netanyahu, “İsrail vatandaşları için huzur ve güvenlik yeniden tesis edilinceye dek” devam etmekte “kararlı olduğunu” söyledi.

Ancak İsrail’deki bir BBC muhabiri, hava saldırılarının daha az yoğun olduğunu bildirdi.

Reuters’a konuşan Mısırlı bir güvenlik kaynağı da arabulucuların yardımıyla tarafların prensipte ateşkesi kabul ettiklerini, ancak ayrıntıların hala gizlice müzakere edildiğini söyledi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu da Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Elçisi Tor Wennesland’ın Katar’da Hamas şefi İsmail Haniyeh ile görüştüğünü aktardı.

Demir Kubbe

Gerilim sürmeye devam ediyor

Tüm bu gelişmelere rağmen İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları da, Filistin’den İsrail’e atılan roketler de devam etti.

İsrail’in gece yarısı Gazze’ye yönelik hava saldırılarında iki ev yıkıldı. Sağlık yetkilileri saldırılarda 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, Hamas’a ait çok namlulu roket fırlatma sahaları ve hava savunma tesislerinin hedef alındığını söyledi.

Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail’in “devlet terörü ve savaş suçu” işlediğini söyledi. Bir televizyon yayınında açıklamalar yapan Abbas, “Filistinlilerin savaş suçu işleyenleri uluslararası mahkemelere vermekten çekinmeyeceğini” söyledi.

Gazze

Perşembe gününün ilk saatlerinde de İsrail’in Beersheba ve Gazze sınırındaki bölgelerde roket sirenleri çaldı. Hasar ve can kaybı bildirilmedi.

10 Mayıs’tan bu yana süren gerilimde, Filistinli yetkililerin açıklamalarına göre toplamda en az 227 kişi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybetti.

İsrail ise Filistin’den kendilerine atılan roketler neticesinde 12 kişinin öldüğünü duyurdu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.