enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamaney: Irak’ta bir Amerikan askeri bile çok fazla

Hamaney: Irak’ta bir Amerikan askeri bile çok fazla
1 Mayıs 2023
495
A+
A-

İran dini lideri Hamaney, kendisini ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Raşit’e ABD’nin Irak’ın dostu olmadığını vurguladı.

UHA / İnternational News Agency (TAHRAN)

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, cumartesi günü başkent Tahran’da Irak Cumhurbaşkanı Abdul Latif Raşit’i ağırladı. 

Hamaney, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini amaçlayan ziyaret sırasında Irak liderine Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenilir bir dost olmadığını ve Irak topraklarında Amerikan birlikleri barındırmaması gerektiğini söyledi.

İran devlet medyasının aktardığına göre Hamaney “Amerikalılar Irak’ın dostu değil. Amerikalılar kimseyle dost değil ve hatta Avrupalı dostlarına bile sadık değil” dedi ve sözlerini “Irak’ta bir Amerikalı’nın varlığı bile çok fazla” ifadelerini kullandı.

Irak ile ABD ilişkilerine atıfta bulunmayan Raşit “Irak’ın ana çabası İran’la ilişkileri derinleştirmek ve iki ülke arasında devam eden belirli sorunların çözmek” olduğunu vurguladı.

ABD’nin 2014’te Irak topraklarını ele geçiren  Irak-Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı savaşta destek olmak üzere 2 bn 500 askerini ülkede bulunduruyor.

Irak’la güçlü bağları bulunan İran, ABD’nin komşusunda ve Körfez ülkelerinde askeri varlığının bulunmasına karşı çıkıyor ve bunu Batı’nın bölgeye askeri müdahalesi olarak tanımlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.