enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Haber Analiz I Gökberk, FPV Dron tehditlerini başarıyla imha etti!

Haber Analiz I Gökberk, FPV Dron tehditlerini başarıyla imha etti!
23 Mart 2025
12
A+
A-

* GÖKBERK mobil lazer silah sistemi, FPV dronlara karşı yapılan testte, tehditlerin farklı senaryolarda tespiti, otomatik takibi ve imhasını başarıyla gerçekleştirdi (Anadolu Ajansı, 10.03.2025).

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Politik Stratejiler Araştırma Merkezi (POLSAM) Dış Hüseyin YeltinPolitikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin YELTİN, POLSAM için kaleme aldığı “Gökberk, FPV Dron tehditlerini başarıyla imha etti!” başlıklı Haber Analizini UHA Haber’e değerlendirdi.

(POLSAM) Dış Politikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin YELTİN, Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayinde göstermiş olduğu büyük başarıların, sadece ülkeye karşı var olan tehditlere karşı çözüm üretme noktasıyla sınırlı kalmadığını ve aynı zamanda gelecekteki savaş doktrinlerine yön verebilecek bir potansiyeli de barındırdığına dikkat çekti.

Hüseyin YELTİN, “Nitekim hatırlanacaktır ki, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Bahar Kalkanı Harekatı’nda askeri doktrinlere yeni bir yöntem kazandırmış ve İHA ile SİHA’ları operasyonel manada etkin bir yapıda kullanabilmiştir. İşte tam da buna benzer şekilde GÖKBERK Mobil Lazer Silah Sistemi de klasik hava savunma sistemlerinin aksine, asimetrik tehditlere karşı geliştirilmiş teknolojik üstünlüğü yaratan çözümler sunabilmektedir” dedi.

ASELSAN'ın lazer silahı GÖKBERK vitrine çıkıyor“Aslında GÖKBERK teknolojisi bize şunu anlatmaktadır: Türkiye, savunma stratejisinde farklı bir paradigmaya yöneliyor” diyen YELTİN, şunları söyledi:

“Klasik, maliyetli ve lojistik ihtiyaçları barındıran hava savunma sisteminden ziyade, GÖKBERK gibi lazer teknolojisi tabanlı mühimmat tüketimi yapmadan, düşük maliyetle, devamlı atış yapabilme kapasitesine bağlı hale gelecek. Bu da gelecek açısında Türkiye’nin hanesine artı bir değer olarak yazılacak. Çünkü ilerleyen süreçlerde lazer silahların hava savunma sistemlerinde kullanılabilmesi düşünülürken, Türkiye’nin bunu hayata geçirecek olması Türkiye’ye büyük bir avantaj sağlayacak”.

(POLSAM) Dış Politikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin YELTİN,  GÖKBERK’in Çelik Kubbe hava savunma sisteminin bir parçası haline gelmesinin, Türkiye’nin İsrail’deki Demir Kubbe sistemine benzer bir entegre hava savunma sistemi oluşturmaya dönük hedefini açık göstergesi olarak karşımıza çıktığına vurgu yaptı.

Sistem başarılı bir şekilde entegre hale getirilirse, Gökberk Mobil Lazer Silah Sistemi nedir özellikleri nelerdir - SavunmaTRTürkiye’nin, sadece savunma sanayinde güçlü bir tedarikçi olmanın dışında, aynı zamanda bu teknolojiyi ihraç eden bir ülke haline geleceğinin altını çizen Hüseyin YELTİN, “Kısa vade içinde lazer destekli/tabanlı savunma silahlarının küresel pazardaki paylarının artış göstereceği beklenen bir ortamda, Türkiye’nin bu atılımı gerçekleştirmesi GÖKBERK ve benzeri sistemleri ihraç ederek yeni bir askeri teknoloji tedarikçisi olabileceğini söylemek mümkün” olduğunu ifade etti.

(POLSAM) Dış Politikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin YELTİN, değerlendirdiği Haber Analizinde, “Bir de olumsuz ya da risk bağlamında değerlendirdiğimizde Türkiye’ye yeni jeopolitik ve stratejik fırsatlar kadar riskler de getirebilir. Dahası, klasik savunma sistemlerinde meydana gelebilecek dönüşüm, Türkiye’nin de bu değişime/dönüşüme adaptesinin yavaş olması rekabet gücünü kaybedebileceği manasını da barındırmaktadır” diye konuştu.

Hüseyin YELTİN, değerlendirmesini şöyle noktaladı:

“Özetle, GÖKBERK’i sadece klasik bir savunma sistemi olarak görmek ve değerlendirmek büyük hata olacaktır. Çünkü bu teknoloji gelecek dönemdeki savaş doktrinlerini de etkileyecek bir stratejik hamle olacak ve ilerleyen süreçte de sahada nasıl bir performansla kullanıldığına şahit olmamız mümkündür”.

***

Yazar hakkında

14 Nisan 1989 Eskişehir doğumlu olan Hüseyin Yeltin, ilköğretim eğitimini Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu’nda ve lise eğitimini Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başlayan Yeltin, 2012 yılında lisans programından mezun olmuştur. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimine başlayan Yeltin, “Neoklasik Realizm Bağlamında Son Dönem Türkiye-Rusya İlişkileri” isimli teziyle mezun olmuştur. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktora eğitimine başlayan Yeltin, şu anda doktora tez aşamasındadır. Başta üniversite olmak üzere özel sektörde birçok alanda çalışma fırsatı edinen Yeltin, üniversite bünyesinde öğrenci asistan olarak görev yaparken, özel sektörde de ağırlık olarak üretim ve stratejik yönetim üzerine tecrübeler kazanmıştır. Ayrıca, Yeltin, 2014 yılında gerçekleştirdiği bir girişim sonucunda 10. Feta Medeniyeti ödül törenlerinde “Yılın Girişimcisi” ödülüne layık görülmüştür. Think-tank (düşünce kuruluşları) bünyesinde araştırmalarını sürdüren Yeltin, aynı zamanda Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) kurucu başkanıdır. Ayrıca Politik Stratejiler Araştırma Merkezi (POLSAM) Dış Politikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Uluslararası Ekonomik Sosyal Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ULESAM) de Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır. Yeltin’in halihazırda yayınlanmış bilimsel makaleleri, kitap bölümleri, analiz yazıları, tez çalışması ve kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca, Yeltin, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından desteklenen DergiPark platformu üzerinden bilimsel dergilerde hakemlik ve editoryal görevleri de icra etmektedir. Yeltin’in çalışma alanları ise; Türk Dış Politikası, Uluslararası Siyaset, Uluslararası Güvenlik ve Bölgesel Çalışmalar’dır.

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=692n04MAAAAJ&hl=tr

Academia: https://anadolu.academia.edu/H%C3%BCseyinYELT%C4%B0N

ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Hueseyin-Yeltin

DergiPark: https://dergipark.org.tr/tr/pub/@huseyinyeltin

Twitter: https://twitter.com/huseyinyeltin

Email: huseyinyeltin@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.