enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’den ‘Gerçek haber, gerçek ekonomi’ haberleri!
21:56 Nizip 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Nizip’in ekonomik kalkınmasında büyük bir öneme sahip…
21:38 SPD Mukayeseli Analiz Raporu Hazırladı : Havza su tahsis planlarında birim su tüketiminin ürettiği ekonomik değerler çok farklı.
21:29 SPD Mukayeseli Analiz Raporu Hazırladı : Havza su tahsis planlarında birim su tüketiminin ürettiği ekonomik değerler çok farklı.
14:46 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest”e herkesi davet etti…
12:17 Orada neler oluyor!
11:53 AB Liderinin uçağına sabotaj iddiası…
00:56 UHA/ İnternational News Agency’ndan dünyanın gözü kulağı olduğu Çin’den notlar!
00:14 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü…
14:00 Hollanda’dan Mektup Var!; Lahey, Zafer Bayramı kutlamamıza kucak açtı!
11:14 Körfez Puanla Tanıştı…
11:02 Sanayi istihdamda kan kaybediyor
07:53 Sürekli dışarıdan yemek yemek hastalıklara davetiye çıkarıyor!
00:38 Türkiye’nin ilk sinema okulu olarak kurulan MSGSÜ Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, bugün usulsüz bir yıkım tehdidi altında
00:28 Avrupa’nın güvenlik kaygılarına Türk çözümleri
00:20 Okula uyum sürecinde ailelerin dikkat etmesi gerekenler
00:06 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Kıvırcık oldu
07:53 İlk Türk roketatarı Devrim otomobillerini yapan fabrikada keşfedildi!
00:49 Analist Seval TOMAK BAL, “İsrail’de İktidar ve Muhalefetin Sesi” -II-
00:19 Kadem Çolak, CHP’nin siyasi kimliğinde yaşanan yön kaymasını çarpıcı bir dille analiz ediyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Grammy ödüllü ilk Türk Opera Sanatçımız Tenor Bülent Bezdüz

Grammy ödüllü ilk Türk Opera Sanatçımız Tenor Bülent Bezdüz
30 Aralık 2021
6.867
A+
A-

MERSİN-UHA HABER / Mersin Devlet Opera ve Balesi baş solistlerinden Tenor Bülent Bezdüz, dünya’nın en önemli müzik ödüllerinden biri olan Grammy’de, tam 3 tane ödül alarak Türkiye adına bir ilke imza atan opera sanatçımız oldu.
1967 yılında Ankara’da doğan, Grammy Ödüllü dünyaca ünlü tenorumuz TenorBülent Bezdüz, Mersin Devlet Opera ve Balesi baş solistlerinden.
Bezdüz, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümüne girdi. Aynı yıl, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Çoksesli Korosu sınavını kazandı.
İlk sahne çalışmasını Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Verdi’nin “La Traviata” operasındaki Alfredo rolü ile gerçekleştirdi.
Grammy ödüllü Bülent Bezdüz, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sanatseverlerle buluştu
1992 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi’ne Solist Sanatçı olarak atanan Tenor Bülent Bezdüz, Profesyonel şan eğitimini Polonyalı Pedagog Roman Werlinski ile sürdürdü.
Futbol ne kadar bizimse, opera da o kadar bizimdir” - QBLOG
Yaptığı işin en iyisini yapmayı hedef alanlar için, yapılabileceklerin sınırsızlığı yönünde en güzel örneklerden biri olan Devlet Opera ve Bale sanatçısı Tenor Bülent Bezdüz, Covent Garden’da Sahneye Çıkan İlk Türk olarak 1995 yılında, “I. Leyla Gencer Şan Yarışması”nda gösterdiği başarı ile Avrupa Birliği Bursunu kazanarak “The Euoropean Opera Cantre”ın davetlisi olarak Manchester’a gitti.
Opera sanatçısı Bülent Bezdüz: Sanata adanmış bir hayatı göze alabilmek, başarılı bir kariyerin olmazsa olmazıdır. - GAZETE SANAT
Teklif edilen yardımcı rol için gittiği Mozart’ın “Lucio Silla” adlı eserinde başrol oynayan Tenor Bülent Bezdüz, böylece İngiliz Kraliyet Operası “Covent Garden”da sahneye çıkan ilk Türk ünvanını aldı.
1998 yılında Fransız Kültür Bakanlığı bursu ile C’nipal Sahne Sanatları’nda Master hakkı kazanan Tenor Bülent Bezdüz, bu sırada katıldığı (Concours International de Chant de Paris) Paris Şan Yarışması‘nda ikinci oldu.
Tenor Bülent Bezdüz, sanatçı çocuklarıyla Mersin'de sahneye çıktı
2005 yılında Master Class için Liverpool Üniversitesi tarafından davet edilen Tenor Bülent Bezdüz, Yurtdışında gösterdiği başarılarla, Türkiye’nin Opera Dünyasındaki varlığını tüm dünyaya kanıtladı.
Solistlik kariyerini Avrupa ülkelerinde sürdüren sanatçı Tenor Bülent Bezdüz, Montpellier, Danimarka, Teatro Regio di Torino, Teatro Regio di Parma, Köln, Lozan, İngiltere ve Hollanda Kraliyet Tiyatroları, Portland, Theatro Colon de Buenos Aires ve Toronto gibi ülkelerde Türkiye’yi tanıttı.
Grammy ödüllü Bülent Bezdüz, sanatseverlerle buluştu
Tenor Bülent Bezdüz, ülkemizde de; Mersin, İstanbul, İzmir, Antalya Operaları ile Aspendos Festivali’nde birçok kez sahneye çıktı.
 Grammy ödüllü ilk Türk Opera Sanatçımız Tenor Bülent Bezdüz, Sir Colin DAVİS ve Riccardo CHAILLY olmak üzere ünlü şeflerin yönetiminde Londra Senfoni, Amsterdam Concertgebouw gibi dünyanın en önemli orkestraları ile konserler verdi, CD ve DVD kayıtları yaptı.
2006'DAKİ ÖDÜLÜ YENİ SANANLAR! - Ali Eyüboğlu
Tenor Bülent Bezdüz, Londra Senfoni Orkestrası eşliğinde 2001 ve 2006 yıllarında yapılan ‘Les Troyens’ ve 2006’da Verdi’nin ‘Falstaff‘ operası kaydı olmak üzere iki kez ‘En iyi opera kaydı’ kategorisinde, 3 Grammy ödülü alması üzerine, bu dalda ödül alan ilk Türk opera sanatçısı oldu.
Türk tenor Almanya'da perdeyi kapattırmadı - Son Dakika Magazin Haberleri

Sanatçımızı, biz de (UHA) Uluslararası Haber Ajansı ve (TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı olarak, ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil ederek, kazanmış olduğu 3 Grammy ödülü dolayısıyla kutluyoruz. Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.