enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Grammy 2021: Müzik dünyasının en prestijli ödülleri sahiplerini buldu

Grammy 2021: Müzik dünyasının en prestijli ödülleri sahiplerini buldu

UHA HABER / Bu yıl 63’üncüsü düzenlenen müzik dünyasının en prestijli ödülü Grammy’de, Beyoncé Grammy Ödüllerini 28. kez kazanarak tarihte bu ödüle en çok layık görülen kadın sanatçı oldu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Amerika’nın Sesi‘nden aktardığı AA’nın haberine göre, Bu yıl en iyi albüm ödülünü alan Taylor Swift ise bu dalda üç kez ödül alan ilk kadın sanatçı olarak tarihe geçti.

Amerikalı rapçi Megan Thee Stallion “En iyi yeni sanatçı” ödülünü alırken, aynı zamanda “En iyi Rap şarkısı” ödülünü kazanan ilk kadın sanatçı oldu.

Şarkıcı Beyonce’un 9 kategoride, Taylor Swift, Roddy Ricch ve Dua Lipa’nın ise 6 dalda aday gösterildiği Grammy Ödülleri açıklandı.

Yılın şarkısı, albümü ve kaydı

Komedyen Trevor Noah’ın sunduğu Los Angeles’teki törende, “Yılın şarkısı” ödülünü H.E.R’in yazdığı ve Tiara Thomas ile seslendirdiği “I Can’t Breath” şarkısı kazandı.

“Yılın albümü” dalında Taylor Swift’in “Folklore” albümü ödüle layık görüldü.

Üçüncü kez bu ödülü alan Swift’in 2010’da “Fearless” albümü 2015’te ise “1989” albümü “Yılın albümü” ödülünü almıştı.

Öte yandan, “Yılın kaydı” dalında, Billie Eilish’in “Everything I Wanted” şarkısı ödülü kazandı.

AP
Billie EilishAP

‘En iyilerden’ öne çıkanlar

“En iyi solo performans” dalında Harry Styles’ın seslendirdiği “Watermelon Sugar” ödüle layık görüldü.

“En iyi pop-grup performansı” dalında da ödülü Lady Gaga ve Ariana Grande‘nin seslendirdiği “Rain on Me” şarkısı kazandı.

Pop türünde, “En iyi Pop vokal albümü” ödülünü, Dua Lipa’nın “Future Nostalgia” albümü aldı.

AP
Dua LipaAP

“En iyi Country Şarkısı” ödülü “The Highwomen” grubunun seslendirdiği “Crowded Table” şarkısına verilirken, “En iyi Country albümü” ödülü Miranda Lambert’ın “Wildcard” albümüne verildi.

“En iyi Rock albümü” dalında kazanan “The Strokes” grubunun “The New Abnormal” albümü olurken, “En iyi Rock Şarkısı” ödülü Brittany Howard’ın seslendirdiği “Stay High” şarkısına, “En iyi Rock Performansı” ise Fiona Apple’ın “Shameika” şarkısına verildi.

Törende, “En iyi Rap albümü” ödülünün kazanan, rapçi Nas’ın “King’s Disease” albümü oldu.

“En iyi Rap performansı” ve “En iyi Rap şarkısı” ödülünü, Megan Thee Stallion’un Beyonce ile seslendirdiği “Savage” şarkısı kazanırken, Grammy’de ilk kez bir kadın, “En iyi Rap şarkısı” ödülünü almış oldu.

AP
Megan Thee StallionAP

Megan Thee Stallion aynı zamanda “En iyi yeni sanatçı” ödülüne layık görüldü.

Beyonce’un kızı Blue Ivy 9 yaşında Grammy ödülü aldı

Beyonce ile Jay-Z’nin kızı 9 yaşındaki Blue Ivy Carter‘ın, annesi Beyonce ve Wizkid ile çektiği “Brown Skin Girl” klibi “En iyi müzik videosu” ödülünü kazandı.

Carter, Grammy tarihinde ödül alan en genç ikinci kişi oldu.

2002’de 8 yaşındaki Leah Peasall, “The Peasall Sisters” grubu ile içinde yer aldığı “O Brother, Where Art Thou?” albümü “Yılın albümü” seçilmişti.

ABD’de, müzik dünyasının “Oscar“ı olarak bilinen 63. Grammy Ödülleri’nin töreni 31 Ocak’ya yapılacaktı, ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen hızlı artış nedeniyle ertelenmişti.

[UHA Haber Ajansı, 15 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.