enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gönül insanı; Osman Yüksel…

Gönül insanı; Osman Yüksel…
8 Eylül 2022
636
A+
A-

Bazı insanlar vardır ki; etrafına küçük büyük farketmez bir dokunuş yaptığında kendisini mutlu ve huzurlu hissederler.

Bunlar için önemli olan topluma ve çevresindekilere yardımcı ve faydalı olabilmektir, çünkü bir Fransız atasözü derki; “sen ekmeğini yiyince, ben ise verince mutlu olurum“.
İşte böylesi düşünen ve bu yönde önceliği “Allah rızası ” olan sorumlu kişiler menfaati kendisine değil; karşısındakilere sağlarlar. Bu ve bunun gibi insanlar herkesin etrafında az sayıda da olsa mevcuttur.
Bu tür insanların mal varlığına baktığınız zaman; yoktur denilecek kadar azdır. Fakat manevi kazanımlarına baktığımız zaman yine de Allah c.c bilir, ama her işlerinin rast gitmesinden belli olur ki manevi kazanımları yüksektir.
Benim de bu yazıyı kaleme almamda etkili olan ve bu tür özelliklere sahip olan tanıdığım ve çevresinden sürekli övgü dolu sözler duyduğum isim olan Rize Pazar’lı Osman Yüksel abim.
Ben kendisine Osman abi desem de; çoğu zaman ağzımdan “Gönüllerin adamı” yada “Gönül dostu” diye hitap ederim.
Evet, kendisi oldukça mütevazi ve alçak gönüllüdür. Kimin başı sıkışsa bir “Hızır ” gibi yetişip yardım etmek için adeta kendisini parçalar.
Neden böyle bir özelliğin var diye kendisine sorduğum zaman; “elimde değil, insanlara yardımcı olmak bana huzur ve mutluluk veriyor. Kendimi çok aşırı mutlu hissediyorum. Böyle bir özelliğin tarifi mümkün değil ” diye cevap verir.
Gerçekten de öyle olduğunu düşünüyorum.
Ne diyelim çevremizdeki insanların böyle olmasının sayısını Allah arttırsın diyelim.
Rize’de Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yapan Osman abimiz, ilçede sadece oda başkanlığı yapmıyor, tüm ilçe ve hatta çevre ilçelerde yaşayan insanların da sevgisini kazanmayı başarmış.
Rabbim sayılarını arttırsın inşallah.
Ben her Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’da, her siyasi partide böyle insanların var olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Güler yüzlü, sempatik, mütevazi, alçak gönüllü ve yardımsever “Gönül insanı ” Osman Yüksel abimizi topluma örnek bir insan olduğu için tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum.

   Mustafa SALMAN

[UHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.