enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gerilla taktikleri, İsrail’i korkutuyor: Hamas, Gazze’nin her yerinde

Gerilla taktikleri, İsrail’i korkutuyor: Hamas, Gazze’nin her yerinde
17 Mayıs 2024
25
A+
A-

Her ne kadar İsrail, Refah’a yönelik büyük bir kara operasyonunun örgütü çökertmek için gerekli olduğunu savunsa da 7 aydır hedef alınan Hamas tamamen silinecek gibi durmuyor. 

UHA / İnternational News Agency

ABD’nin Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, gerilla taktiklerine dönen örgütün İsrail’de bitmeyecek bir savaş korkusu yarattığını bugünkü haberinde bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hamas’ı tamamen bitirme hedefinin gerçekleşmesinin çok zor gözüktüğü ve Gazze’nin Hamassız nasıl yönetilebileceği sorusuna tatmin edici bir yanıt bulunamadığı belirtildi.

ABD’nin terör örgütü diye adlandırdığı Hamas’ın; tünel ağları, militan hücreleri ve geniş toplumsal nüfuzuyla hem hayatta kalıp hem de İsrail güçlerine düzenli saldırabilecek güce sahip olduğu aktarıldı.

Cibaliya Mülteci Kampı’nda görev yapan 98. Komando Tümeni’nden bir İsrail askeri, Hamas’ın daha da agresif saldırılar düzenlediğini ve tanksavar silahlarla hedef alındıklarını söyledi.

Birliklerini Gazze’nin güneyindeki Refah’a yönelten İsrail’in kuzeydeki görece sakin bölgelerde vurkaç taktikleriyle uğraşmak zorunda kaldığı da haberde yer aldı.

Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu’nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika Program Direktörü Joost Hiltermann durumu şöyle yorumluyor:

“Hamas, Gazze’nin her yerinde. Yenilmekten çok uzaklar.”

WSJ, Amerikan istihbaratı ve İsrailli yetkililerin Hamas’ın tamamen bitirilmesini imkansız gördüklerini de bildirdi.

Örgütün Refah’a geniş kapsamlı operasyon tehditlerine rağmen ateşkes müzakerelerinde geri adım atmamasının da bu farkındalıktan kaynaklandığı aktarıldı.

İsrail askeri istihbarat birimi Aman’ın eski başkanı Tamir Hayman, “Terör eylemlerini silseniz bile toplumsal yapılar, İslam kardeşliği duygusu, ideolojik ve dini etkenler kalıyor. Bunlar kökü kazınabilecek şeyler değil” diyor.

Filistinli yetkililere göre 7 Ekim saldırıları sonrasında İsrail’in düzenlediği operasyonlarda çoğu kadın ve çocuk 35 bini aşkın kişi öldü.

İsrail, Hamas öncülüğündeki Filistin güçlerinin 7 Ekim’de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’nda çoğu sivil 1170 kişinin öldüğünü bildiriyor.

Tel Aviv’in tahminlerine göre Gazze’de rehin tutulan 128 kişiden 36’sı hayatını kaybetti. (Dış Haberler Servisi)

Independent Türkçe, Wall Street Journal, Reuters

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.