enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu yıl her 100 öğrenciden 92’sini yerleştirildi”

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu yıl her 100 öğrenciden 92’sini yerleştirildi”
1 Ekim 2022
242
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’de öğrenci yurtlarının 81 ilde, ilçelerde eşi benzeri olmayan bir hizmet anlayışı, kapasite ve heyecanla devam ettiğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlundan Erhan Önal için taziye mesajıMehmet Muharrem Kasapoğlu, bu yıl ilk üniversiteye yeni başlayacak 316 bin 460 öğrenci ile eğitimi devam eden 98 bin 845 öğrenci ilk süreçte tekrar başvuru yaptığını hatırlatarak, yerleştirmelerin tamamen dijital ortamda, 12 kamu kurumunun değerlendirme, analiz süreciyle objektif olarak yapıldığını, gelir, başarı ve sosyal durumun baz alındığına dikkat çekti.

Bakan Kasapoğlu, ilk fazda yüzde 80’lik bir yerleştirme oranıyla rekor kırdıklarını belirterek, 41 il merkezindeki tüm başvuran öğrencilerin yerleştirildiğini ve bu yıl öğrenci yurtlarında yerleştirme oranının ise yüzde 92’ye ulaştığını ifade etti.

Karaman'da GSB Yurtlarına Başvuran Tüm Öğrenciler Yerleşti - SPOR -  www.karamandauyanis.com Karaman'da Uyanış Okuyun Haberiniz Olsun

Bunun çok güçlü bir başarı ve  tesadüf olmadığını dile getiren Kasapoğlu, bu başarının arkasında 20 yıllık bir sürecin bulunduğunu, her yıl üstüne yeni çalışmaların eklendiği bir vizyon, doğru zamanda, doğru yerde yapılan yatırımların olduğunu söyledi.

Gençlik için sürekli gayret gösteren devasa bir kadronun olduğunun da altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu başarının arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genç odaklı hizmet ve siyaset anlayışı ve gençleri önceleyen bir liderlik vizyonunun olduğunu, bundan tam 2 hafta önce bu güzide mekanda Cumhurbaşkanın teşrifiyle 105 yeni yurdun ve 223 bin yeni kapasitenin resmi devreye alınışını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Açık olacak yurtlar hangileri, yaz aylarında hangi KYK yurtları açık  olacak? Seyahatsever.gsb.gov.tr KYK yurtlar listesi… - Eğitim Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl da yurtlarda hiçbir ücret artışı olmayacağını müjdelediğini de hatırlatan Bakan Kasapoğlu, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi yurt ücretlerinin aylık 250-400 lira arasında değiştiğini, yurtların tam donanımlı bir yaşam merkezi olarak uygun fiyat politikası ve yüksek bir memnuniyet oranıyla gençlerin her daim hizmetinde olduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl beslenme yardımını rekor bir artışla 25 liradan 60 liraya çıkardığını, bu yıl her ay bin 800 lirayı beslenme desteği olarak gençlerin hizmetine sunduklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, öğrenim kredilerinde de geri ödemelerde ÜFE farkı yükünü nasıl gençlerin omzundan alındıysa, dünyada yaşanan ekonomik süreçler sonucunda da gençlerin etkilenmemelerini sağlamak için gerekeni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Büyük bir başarı yakalayarak 2. fazı tamamladıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, bugün itibarıyla 2. faz neticesinde yurtlarda talep karşılama oranının yüzde 92 olduğunu ve 2. fazı da önemli bir rekorla tamamlamış olduklarını anlattı.

Van'a 808 yataklı kız öğrenci yurdu!

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugünkü verilerine göre, her 100 öğrenciden 92’sini yerleştirmiş olduklarını ve bundan 22 sene önce başvuran 100 kişiden 12’sinin yurtlara yerleştiğini göz önüne alındığında ise bugün itibarıyla Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gördüklerini, daha 3. ve 4. fazlarının  bulunduğunu ve bu gururun Türkiye’nin gururu olduğunun altını çizdi.

Bu yılki yerleştirmede 2. faz sonunda 60 ilde yedeksiz bir şekilde il merkezlerinde başvuran herkesin yerleştiğini dile getiren Kasapoğlu, bu süreçlerin sonunda il il, ilçe ilçe yaptıkları detaylı çalışmalarını, fazlarını başarıyla tamamlayacaklarını ve 3 Ekim’de yeni bir sürecin olduğunu hatırlattı.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yatay, dikey geçiş, yüksek lisans, ve doktora yapacakların ek kontenjan vesilesiyle özel yetenekle yerleşenlerin den bir başvuru süreci olacağını ve  bunun da 3-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.

GSB Ankara Yurtları (@AnkaraKYGM) / Twitter

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversiteler için şehir değiştirecek öğrenciler için de gar, havalimanı ve otogarlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın stantlarının olacağını ve gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, o1 Ekim  2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.