enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:55 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:35 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
02:29 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze: Han Yunus’ta saldırılarını artıran İsrail BM binasını vurdu; ABD tepki gösterdi

Gazze: Han Yunus’ta saldırılarını artıran İsrail BM binasını vurdu; ABD tepki gösterdi
26 Ocak 2024
21
A+
A-

İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarını hızlandırırken, Hamas ağır bombardıman ve kentsel çatışmalarda onlarca kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarının beyni olmakla suçladığı Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar’ın memleketi Han Yunus’u “kuşattığını” açıkladı.

2007’den bu yana Gazze’yi yöneten Hamas, çatışmaların binlerce yerinden edilmiş insanı barındıran hastanelere doğru adım adım yaklaştığını ve şehrin merkezi ile batısında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler de, Han Yunus’ta 800 kişiyi barındıran bir binaya tank mermilerinin isabet ettiğini, dokuz kişinin öldüğünü ve 75 kişinin yaralandığını söyledi.

Sağlık bakanlığı, Han Yunus’ta son 24 saat içinde en az 50 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

AFP, Gazze’nin merkezindeki en şiddetli çatışmaların yaşandığı yer olan Deyr el-Belah’de enkazla kaplı sokaklar ve mezar görüntülerini yayınladı.

El-Magazi mülteci kampında yaşayan Ahmed Abdul Salam, “Bunlar mezara benziyor ama uygun mezarlar değil. Yok edilen aileleri bütünüyle bu toplu mezarlara gömdük,” ifadelerini kullandı.

BM sığınma evine saldırı

Öte yandan UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini BM sığınma evine yönelik bombardımanı kınadı.

Sosyal medya platformu X’te açıklama yapan Lazzarini, “Bir kez daha savaşın temel kurallarının açıkça göz ardı edilmesi” diyerek yerleşkenin bir BM tesisi olarak işaretlendiğini ve koordinatlarının İsrailli yetkililerle paylaşıldığını ekledi.

BM’nin Filistin topraklarından sorumlu geçici insani yardım koordinatörü James McGoldrick, saldırının ardından “binaların alevler içinde olduğunu” söyleyerek “Birçok kişi olay yerinden kaçmaya çalışıyor ancak bunu başaramıyor,” ifadelerini kullandı.

ABD bombardımanı kınarken, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel “sivillerin korunması ve BM tesislerine saygı gösterilmesi gerektiğini” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Orta Doğu elçisi Brett McGurk, çatışmalara ara verilmesi karşılığında geri kalan esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yeni bir anlaşma yapılmasına yönelik görüşmeler için bölgede bulunuyor.

Görüşmelere aşina olan Filistinli bir kaynak AFP’ye verdiği demeçte, Hamas heyetinin bu hafta Mısır istihbarat şefiyle görüşmek ve yeni ateşkes önerilerini görüşmek üzere Kahire’ye gittiğini söyledi.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.