enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden (UİB) Haziran ayında yüzde 30,36’lık artışla 3 milyar 593 milyon dolarlık ihracat… 
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gaziantep’te düzenlenecek “Gastro Antep Kültür Yolu Festivali” için biraraya gelen 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap

Gaziantep’te düzenlenecek “Gastro Antep Kültür Yolu Festivali” için biraraya gelen 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap
9 Eylül 2024
55
A+
A-

Gaziantep’te düzenlenecek “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”nde dünya rekorunu kırmak amacıyla bir araya gelen 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapmak için kolları sıvadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, bu yıl 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleşecek. Gaziantep’in mutfak ve kültür zenginliği yeniden dünya sahnesinde olacağı festivalin ev sahipliğini ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yapacak. Her yıl renkli görüntülerin oluştuğu festivalde, bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek.

Hedef dünya rekoru

Festivalin ilk gününde, “Guinness Dünya Rekorları” kapsamında 2 bin 47 metre olan dünyanın en uzun kebabı rekorunu kırmak için 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayacak. Kebap ustalarının tek amacı, 17 Ekim 2008’de Güney Afrika’nın Newcastle kentinde 2.047,47 metrelik kebapla kırılan rekoru tazelemek. Dünyanın en uzun kebabının yapılacağı Gaziantep’te festival heyecanı yaşanırken, gerçekleştirilecek rekor denemesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapacak

Gaziantep mutfağını uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan etkinlikte, 500 kebap ustası, dünyanın en uzun kebabını hazırlamak için bir araya geldi.

Kentteki oda, dernek, şef ve aşçılarda rekor denemesine destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Turizm Akademisyenleri Derneği’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne olacak.

Galle Park’ta gerçekleştirilecek rekor denemesi için tüm hazırlıklar tamamlanırken festival günü 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayarak Guinness Dünya Rekorları’na adını yazdırmayı hedefleyen ustalar, bu dev kebabı rekor denemesi sonrası etkinlik alanını dolduran ziyaretçilere ikram edecek.

Rekor denemesi, hem Gaziantep’te hem de ülke genelinde büyük bir ilgiyle takip edilirken, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na (TAFED) bağlı Matbah-ı Ayıntap ve Sertabbah Derneği de (MASAT-DER) üyeleri ile birlikte etkinlikteki yerini alacak.

Rekor denemesiyle Gaziantep mutfağının dünya çapında tanıtımı hedeflenirken, Matbah-ı Ayıntap ve Sertabbah Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şef Şakir Özdek, “Guinness Dünya Rekorları” kapsamında 2 bin 47 metre olan dünyanın en uzun kebabı rekorunu kırmak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Gaziantep’teki şefler, aşçılar ve kebap ustaları olarak çok heyecanlı olduklarını belirten Özdek, bu yıl Gaziantep’in gastronomi tarihine damga vuracaklarını ve dünya rekorunu kıracaklarını ifade etti.

“Şu andan itibaren heyecan dorukta ve heyecanla festival gününü bekliyoruz”

Festival günü 500 kebap ustası ile birlikte 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayacaklarını ifade eden Özdek, “Şu andan itibaren heyecan dorukta ve heyecanla festival gününü bekliyoruz. Bu eşsiz programda mutfak kültürü tanıtımının yanı sıra 2,5 kilometre dev kebap ile dünya rekoru kırmak için 500 kebapçı ustası bir araya getirilecek. Misafirlerimiz yurt dışından, dünya genelinden gelmek üzere ve bizde ev sahipliği yapıyoruz. Gaziantep olarak misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Gaziantep MASAT-DER olarak bu rekor çalışmasına destek veriyoruz. Bütün derneklerimiz, odalarımız ve tüm Gaziantep çalışmaya heyecanla destek veriyor” şeklinde konuştu.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.