enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazi Hüsrev Bey sergisi Saraybosna’da açıldı

Gazi Hüsrev Bey sergisi Saraybosna’da açıldı
30 Eylül 2021
7.895
A+
A-

UHA HABER / Saraybosna’nın manevi kimliğine önemli ölçüde katkı sağlayan Gazi Hüsrev Bey, şehre bir çok eser kazandırdı. Hüsrev Bey’in şehre kazandırdığı eserler, Saraybosna’da açılan sergide ziyarete açıldı.

Ufuk Şahin
TRT Haber : Ufuk Şahin

Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1521 yılında, Gazi Hüsrev Bey’in Bosna Sancak Beyi olarak görevlendirilmesinin ardından tam 500 yıl geçti.

Saraybosna’da sergi açıldı

Başkent Saraybosna’nın manevi kimliğine önemli ölçüde katkı sağlayan Hüsrev Bey, şehre bir çok eser kazandırdı. Hüsrev Bey’in şehre kazandırdığı eserler, Saraybosna’da açılan sergide sergileniyor.

Gazi Hüsrev Bey’in hayratları sayesinde Saraybosna o dönemde Avrupa’nın en önemli merkezlerinden biri oldu. Şehir bugün de onun eserleriyle turistlere ev sahipliği yapıyor.

Kendi yaptırdığı Gazi Hüsrev Camii’nin avlusundaki türbeye defnedildi

Gazi Hüsrev Bey 1480 yılında Yunanistan’da dünyaya geldi. 1519’da Kanuni Sultan Süleyman’ın Belgrad seferine katılarak burada “gazi” unvanını aldı. Gazi Hüsrev Bey 1541 yılında Karadağ’da çıkan bir Sırp isyanını bastırdığı sırada şehit oldu. Hüsrev Bey’in naaşı ise Saraybosna’ya nakledilerek kendi yaptırdığı Gazi Hüsrev Camii’nin avlusundaki türbeye defnedildi.

Annesi tarafından Sultan ikinci Bayezid’in torunu olan Hüsrev Bey, şehrin manevi büyükleri arasında yer alıyor.

[UHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.