enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci-Editör Aslı SÖZBİLİR’in hazırladığı ‘Sabah kahvesi’

Gazeteci-Editör Aslı SÖZBİLİR’in hazırladığı ‘Sabah kahvesi’
22 Temmuz 2024
29
A+
A-

Günaydın! Bugün 22 Temmuz Pazartesi. ‘Dünya dönüyor’ İyi okumalar…

Kamuda liyakat protestoları Bangladeş’i sarstı: 100 ölü Kamuda kontenjan protestolarının günlerdir sürdüğü Bangladeş’te internet kesintisi ve sokağa çıkma yasağının uzatılmasına karar verildi. Çıkan olaylarda en az 100 kişi öldü. Ülkedeki otoritelerin aldığı son karar, insanların “açık hedef” olmaması için sadece 15:00 ile 17:00 saatleri arasında, zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere dışarı çıkmalarını öngörüyor. Pazar ve pazartesi günlerinin resmi tatil olarak ilan edildiği ülkede, iki günlük arada bir tek acil servislerin çalışmasına müsaade edilecek. Güneydoğu Asya ülkesindeki olaylar, hükümetin 1971’de, Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşında yer almış gazilerin akrabalarına kamuda tanınan yüzde 30’luk kontenjan hakkını tekrar uygulamaya koymasıyla başlamıştı. Bangladeş Yüksek Mahkemesi, protestocuların “ayrımcılık” olarak yorumladığı kararın revize edilmesine hükmetti.

İsrail Ultra-Ortodoks Yahudiler için koşer elektrik içi batarya tarlaları inşa edecek | Euronews

İsrail ordusu ultra-Ortodoks Yahudilere celp gönderdi İsrail ordusu, Pazar günü 1.000 ultra-Ortodoks Yahudi erkeğe celp gönderdi. Bu adım, ordunun saflarını güçlendirmeyi amaçlasa da, dini ve seküler İsrailliler arasındaki gerilimi daha da arttırırken, bazı hahamlar, celplerin eline ulaştığı topluluk üyelerine kağıtları yakmalarını önerdi. İsrail ile Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim tarihinden bu yana devam ederken, İsrail Yüksek Mahkemesi 25 Haziran’da ülkedeki Ultra-Ortodoks Yahudi (Haredi) ilahiyat öğrencisi erkeklerin zorunlu askerlikten muaf tutulamayacağı yönünde karar vermişti. Bu düzenleme, İsrail’in 1948’de kurulduğu ilk dönemlerde ultra-Ortodoksların sayısının çok az olduğu bir dönemde yürürlüğe girmişti. Hızla büyüyen ultra-Ortodoks topluluğun liderleri, dini eğitimin ülkenin geleceği için eşit derecede önemli olduğunu ve inananların, seküler İsrailliler ve kadınlarla birlikte orduda görev yapması durumunda nesillerin eski yaşam tarzlarının ve kimliklerinin tehdit altında olacağını söylüyor.

Husilerden Suudi Arabistan'a füze saldırıları sürüyor - Dünya Gazetesi

Husiler, İsrail’e balistik füze fırlattı İsrail ile Yemen’deki İran destekli Husiler arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail’in dün Yemen’deki liman kenti Hudeyde’ye düzenlediği saldırının ardından Husiler, İsrail’e balistik füze fırlatarak karşılık verdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husiler tarafından Yemen’den fırlatılan bir balistik füzenin Arrow 3 hava savunma sistemi tarafından İsrail hava sahasının dışında imha edildiğini bildirdi. İmha edilen füzenin parçalarının Eilat kentine düştüğü aktarıldı. Yemen’deki Husiler geçtiğimiz cuma günü İsrail’in başkenti Tel Aviv’e insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu, dün Yemen’deki liman kenti Hudeyde’ye saldırı düzenleyerek karşılık vermişti.

Ukrayna bir gecede 35 adet İran yapımı Rus İHA'sını düşürdü | Euronews

Ukrayna bir gecede 35 Rus İHA’sını düşürdü Ukrayna Hava Kuvvetleri yetkilileri, 20 Temmuz’u 21 Temmuz’a bağlayan gece boyunca Rusya’nın fırlattığı İran yapımı 40 İHA’dan 35’inin düşürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Rusya tarafından üç İskender-M balistik füzesi ile iki seyir füzesinin daha fırlatıldığı belirtildi. İki seyir füzesinin Ukrayna’nın aldığı “karşı önlemlerle” hedeflerine ulaşamadığı iddia edilirken, üç adet İskender-M balistik füzesinin nereyi vurduğu veya herhangi bir hasara neden olup olmadığına dair bir detay paylaşılmadı. Buna ek olarak her iki ülke de saldırılar sırasında herhangi bir can kaybı bildirmedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Rusya’nın fırlattığı İran yapımı ‘Shahed’ kamikaze drone’larının önemli bir bölümünün hava savunmasıyla düşürüldüğünü yazdı.

Eski milletvekilini sokak ortasında vurdular - Haber 7 DÜNYA

Ukraynalı eski milletvekili silahlı saldırıda öldü Ukraynalı eski milletvekili Iryna Farion, Lviv’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Farion, Ukrayna dilinin kullanımına odaklanan milliyetçi fikir ve çalışmalarıyla biliniyordu. Yetkililer, silahlı saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Reuters’ın aktardığına göre, kentin batısındaki bir sokakta yaşanan saldırı hakkında açıklama yapan Lviv Belediye Başkanı Maksym Kozytskyi, Iryna Farion’un uğradığı silahlı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko da yetkililerin saldırının Farion’un siyasi eylemleriyle mi bağlantılı olduğunu yoksa kişisel bir saik mi taşıdığını araştırdığını belirtti. Klymenko, Ukrayna polisi ve SBU güvenlik servisinin saldırganın bulunabilmesi için birlikte çalışma yürüttüğü bilgisini verdi. Aslen dilbilimci olan Iryna Farion, 2005 yılında milliyetçi Svobda (Özgürlük) partisine üye olmuş, bundan 7 sene sonra Ukrayna meclisine girmişti. Daha sonraki seçimlerde de aday olan siyasetçi, bir daha milletvekili seçilememişti.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANDIK” - Capital

Hazırlayan* Aslı SÖZBİLİR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.