enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah kahvesi’

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah kahvesi’
16 Eylül 2024
23
A+
A-

Günaydın! Bugün günlerden 16 Eylül Pazartesi.  İyi okumalar…

ŞİRKETLERDEN N’ABER?

Zordaki Intel’e ABD’den yeni teşvik Son dönemde piyasa aktörlerini hayal kırıklığına uğratan finansal sonuçları ve beklentileriyle piyasa değerinin yarısından fazlasını kaybeden Intel’e ABD’de yeni bir can simidi uzatıldı.

Bloomberg’in haberine göre Intel ABD’li yetkililerle bağlayıcı bir anlaşmaya varmasının ardından Pentagon için çip üretmek de dahil olmak üzere 3,5 milyar dolara kadar federal hibe almaya resmen hak kazandı. Secure Enclave adı verilen gizli program, askeri ve istihbarat uygulamaları ile gelişmiş çipler için üretim kurmayı amaçlıyor.

Bloomberg’in haberine göre, Arizona’daki bir üretim tesisi de dahil olmak üzere birden fazla eyaleti kapsıyor. Kaynaklar fonun önümüzdeki hafta içinde açıklanabileceğini söyledi. Bu fon, ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD çip üretimini canlandırmak ve Asya’ya bağımlılığı azaltmak için 2022’de imzaladığı bir yasa olan Çipler ve Bilim Yasası kapsamında Intel’in Mart ayında aldığı 8,5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık krediye eklenecek.

ABD’de TV yayıncılığında dev imza Walt Disney Co. ve DirecTV, milyonlarca izleyicisinin ESPN ve ABC gibi kanallara erişimini yeniden sağlamasına olanak tanıyan yeni bir anlaşmaya vardı. Şirketler yaptıkları ortak açıklamada, DirecTV’nin kanalları taşımak için “piyasa bazlı ücretler” ödemeyi kabul ettiğini belirtti.

Uydu-TV sağlayıcısı spor, eğlence ve çocuk programları takipçileri için daha dar kanal paketleri sunma hakkını kazandı. DirecTV ayrıca ESPN’in yeni bir online versiyonunu da önümüzdeki yıl yayına girdikten sonra abonelerine hiçbir ek ücret ödemeden sunabilecek. Disney’in sahip olduğu kanallar, iki şirketin yeni bir dağıtım anlaşması üzerinde uzlaşamaması üzerine 1 Eylül’de yaklaşık 11 milyon DirecTV abonesi için karartılmıştı. Uydu-TV operatörü, programları izleseler de izlemeseler de abonelerin büyük bir kısmı için ödeme yapmasını gerektiren sözleşme şartlarından kurtulmak ve daha küçük, daha ucuz kanal paketleri sunabilmek istiyordu.

Soli Özel: ABD'de ciddi milisleşme vardır, hepsi de sağcıdır | Independent Türkçe

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.