enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:57 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

G7, Rusya’ya yeni yaptırımları açıkladı; savaşa yardımla suçlanan kuruluşlara müeyyide geliyor

G7, Rusya’ya yeni yaptırımları açıkladı; savaşa yardımla suçlanan kuruluşlara müeyyide geliyor
20 Mayıs 2023
252
A+
A-

Ukrayna savaşında Rusya için gerekli malların ihracatına getirilen kısıtlamaların yanı sıra Rusya adına ön saflara malzeme taşımakla suçlanan kuruluşlara da yaptırım uygulanması kararlaştırıldı.

UHA / Europa İnternational News Agency

Türkiye'de son 15 yılda en çok hangi marka otomobil satıldı? | EuronewsJaponya’nın Hiroşima kentinde dün başlayan G7 Liderler Zirvesinde üye ülkeler Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

G7’nin Ukrayna ile ilgili oturumunun ardından yapılan açıklamada, üye ülkelerinin ürettiği teknolojileri, endüstriyel ekipman ve hizmetlerinden Rusya’nın mahrum bırakılması için bir dizi kararlar alındığı bildirildi.

Buna göre, Ukrayna savaşında Rusya için gerekli malların ihracatına getirilen kısıtlamaların yanı sıra Rusya adına ön saflara malzeme taşımakla suçlanan kuruluşlara da yaptırım uygulanması kararlaştırıldı.

Zirve öncesi İngiltere ile birlikte Avrupa Birliği (AB), yaptırımlardaki yasal boşlukları kapatacaklarını ve Rusya ile elmas ticaretini kısıtlayacaklarını açıklamıştı.

Volodymyr Zelensky, the resistant in Kyiv

AFP: Zelensky bizzat katılacak

Japonya’nın dönem başkanlığında, ülkenin güneybatısındaki Hiroşima kentinde düzenlenen üç günlük zirveye Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky bizzat katılacak.

Ukrayna yönetiminin önce Zelenskiy’nin zirveye çevrim içi katılacağını açıklamasına rağmen AFP, son dakika verdiği haberinde Ukrayna liderinin Hiroşima’ya geleceğini duyurdu.

Zelensky’nin zirvede yapacağı konuşmada Rusya ile daha iyi mücadele edebilmek için Ukrayna’ya savaş uçağı verilmesini yolundaki talebini yinelemesi bekleniyor.

Ukrayna, Hindistan’a baskı yapılmasını istiyor

Ukrayna liderinin zirveye davetli olarak katılacak olan ve son dönemde Rusya ile yakın askeri işbirliği içine girip Ukrayna’nın işgalini kınamayan ’ Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye G7 ülkelerini baskı yapasını isteyeceği tahmin ediliyor.

SNBO Sekreteri Oleksii Danilov ise yaptığı son açıklamada, zirvede önemli kararların alınacağına işaret ederek, “Bu nedenle çıkarlarımızı tam olarak savunmak, ülkemizin topraklarında yaşanan olaylar hakkında net öneri ve argümanlar sunmak için kesinlikle Başkan’ımızın bizzat bulunması önemlidir.” diye konuştu.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio’nun ev sahipliğindeki zirveye ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya liderleri katılıyor.

21 Mayıs’a dek sürecek zirveye G7 ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam davetli.

Ursula von der Leyen kimdir: Avrupa Komisyonu başkanlığı için aday  gösterilen Alman siyasetçi - BBC News Türkçe

AB’den Ukrayna’ya destek mesajları

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, zirvenin Ukrayna oturumunda yaptığı konuşmada, AB’nin yaptırımlardaki yasal boşlukları doldurmak ve mevcut kısıtlamaların çevresinden dolaşılmasını önlemek istediğini bildirdi.

“Ukrayna’ya ekonomik ve finansal destek sağlamaya devam etmeliyiz.” diyen von der Leyen, G7 ülkelerinin kurduğu koordinasyon platformunun Ukrayna’nın 2023 bütçe açığını kapatmasına yardımcı olduğunu, Ukrayna’ya 2023 sonrasında da istikrarlı biçimde mali destek vermek için anlaşma sağlamaları gerektiğini anlattı.

Von der Leyen, Rusya’ya saldırganlığı nedeniyle “yüksek bedel” ödettiklerine işaret ederek, AB’nin Rusya’yı ileri mal ve teknolojiden yoksun bırakmak ve ülkenin hayati gelir akışlarını kesmek için ülkeye yıllık 50 milyar euroluk ihracatı ve 90 milyar euroluk ithalatı yasakladığını belirtti.

“Büyük yaptırımlarımızın etrafından daha fazla dolanılıyor.” diyen von der Leyen, bu konuda sıra dışı ticari veriler ve kanıtlar bulunduğuna dikkati çekti.

Von der Leyen, Rus kruz füzeleri için mikro işlemciler ve sensörlerden, askeri iletişim cihazlarındaki çiplere kadar üçüncü ülkelere yapılan yüksek teknoloji ihracatının Rusya’ya gittiğini ve savaşta Ukrayna’ya karşı kullanıldığını belirterek, “Buna bir son vermeliyiz. Bu nedenle, yeni AB önlemleri diğer ülkelerdeki operatörlerin yaptırımların etrafından dolaşmasını veya kaçınmasını hedef alacak.” diye konuştu.

AB Konseyi Başkanı Michel: Şi'yi Rusya üzerindeki nüfuzunu kullanmaya  çağırdım

AB Konseyi: Ukrayna’ya şimdiye kadar 70 milyar euronun üzerinde yardım yapıldı

Bu arada AB Konseyi Başkanı Charles Michel, zirve sırasında basına yaptığı yaptırımlardaki yasal boşlukları kapatacaklarını ve Rusya ile elmas ticaretini kısıtlayacaklarını söyledi.

“Ukrayna’ya güçlü biçimde askeri, siyasi, insani ve mali destek sağlamaya devam edeceğiz.” diyen Michel, AB ve üye ülkelerin, Ukrayna’ya şimdiye kadar 70 milyar euronun üzerinde yardımda bulunduğunu belirtti.

Michel, AB’nin Rusya’yı engellemek için yaptırım paketleriyle kapsamlı adımlar attığına işaret ederek, “Artık yaptırımlardaki yasal boşlukları kapatmaya odaklandık.” diye konuştu.

Ek kaynaklar • AFP, AP, AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.