enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Futbol Şampiyonası 2 bin 500 yeni vakaya neden oldu

Futbol Şampiyonası 2 bin 500 yeni vakaya neden oldu
8 Temmuz 2021
566
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2020) kaynaklı 2 bin 500’den fazla korona vakası olduğunu açıkladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, BK)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 kaynaklı 2 bin 500’den fazla yeni korona vakası olduğunu açıkladı.

Alman haber ajansı dpa’ya açıklama yapan kurum, turnuva maçlarının oynandığı 11 kentte vaka sayısında artış olduğunu kaydetti. Turnuvayla ilişkili 7 farklı ülkede toplam vaka sayısı ise 2 bin 500’ü geçiyor.

Gelişmenin “beklenmedik olmadığını” söyleyen ECDC Direktörü Vicky Lefevre insan kitlelerinin bir araya geldiği dev etkinliklerin halen risklerle dolu olduğunu belirtti.

Alman hükümeti çok seyircili maçlara tepkili

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın pandemi sırasında düzenlenip düzenlenmemesi ve stadyumlara binlerce seyircinin alınıp alınmaması gerektiği Almanya’da tartışma konusu.

Almanya İçişleri Bakanı Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) tutumunu “tamamen sorumsuz” olarak nitelemişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynanan yarı final ve final maçlarına yaklaşık 60 bin taraftarın alınacak olmasına “endişe dolu ve şüpheli” nitelemesini yapmıştı.

Sosyal mesafe ve maske yoktu

EURO 2020’de Salı günü İspanya ile İtalya arasında oynanan ilk yarı final maçında stadyumdaki seyirci sayısı 57 bin 811 olarak kaydedildi. Coşkulu bir atmosfere sahne olan stadyumda sosyal mesafe kuralı uygulanmadığı gibi maske de takılmadı.

Stadyuma girişte test yaptırma yükümlülüğü olmakla birlikte seyircilerin kendi kendilerine yaptıkları testin sonucunu online olarak girmeleri yetiyor ve sonuçlar kontrol edilmiyor.

Durum İngiltere’nin izlediği açılma stratejisi ile uyumsuzluk arz etmiyor. Daha bulaşıcı olan Delta varyantının en çok yayıldığı ülkelerden olan İngiltere 19 Temmuz tarihinde bütünüyle normale dönecek.

İngiltere Ekonomi Bakanı Kwasi Kwarteng LBC radyosuna yaptığı açıklamada “Büyük bir vaka artışı olmayacağına inanıyorum ama şu anda hiçbir şeyin güvencesini veremeyiz” dedi.

Kwarteng “Sanıyorum bu riski alabiliriz ama tek bir yerde binlerce insanın olduğu bir durumda risk olmadığını söylemeye iş gelirse… Hayatta her zaman risk vardır” diye konuştu.

Glasgow'da oynanan İsveç - Ukrayna maçı

Glasgow’da oynanan İsveç – Ukrayna maçı

En çok vaka İskoçya’da

ECDC’nin verdiği sayılara göre EURO 2020 kaynaklı vakalar bin 991 vaka ile en çok İskoçya’da. İskoçya maçlarını Glasgow ve Wembley Stadyumu’nda oynamıştı. Finlandiya’da ise turnuva bağlantılı vaka sayısı 436. Maçlarını St. Petersburg’da oynayan Finlandiya’nın taraftarları Rusya’dan ülkelerine virüsü taşımış oldu. Danimarka, Fransa, İsveç, Hırvatistan, Hollanda’da da turnuvayla bağlantılı vakalar görüldü. Almanya’da ise henüz EURO 2020’nin sebep olduğu korona vakası tespit edilmiş değil.

Taraftarların virüsü nerede kaptığı ise bilinmiyor. Statlarda olabileceği gibi taraftarların stat dışında buluştuğu bölgelerde ya da özel alanda da bulaşmanın gerçekleşmesi mümkün.

Planlama yapılırken Delta varyantı görünür değildi

ECDC Direktörü Lefevre on binlerce seyircili maçların planlaması yapılırken Delta varyantının o kadar görünür halde olmadığını söyledi. Lefevre “Elbette alınan karar ne ölçüde bir riski almaya hazır olunduğuyla ilgili politik bir karar” dedi.

ECDC her gün iki uzmanı aracılığıyla EURO 2020 ile bağlantılı enfeksiyonların durumunu izliyor. Turnuva başlangıcından bir hafta önce başlatılan gözlem Pazar günü final maçının oynanmasından bir hafta sonra sona erecek.

[UHA Haber Ajansı, 08 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.