enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FT: “Petrol Tankerleri Türkiye Açıklarında Kuyrukta”

FT: “Petrol Tankerleri Türkiye Açıklarında Kuyrukta”
7 Aralık 2022
394
A+
A-

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne fiyat kısıtlaması getirmesinin ardından, petrol tankerlerinin Türkiye açıklarında kuyruk oluşturduğunu ve bunun deniz trafiğinde sıkışıklığa neden olduğunu yazdı.

Gazetede Pazartesi günü yayınlanan habere göre, Batı’nın Rus ham petrolüne uyguladığı fiyat sınırlamasının ilk gününde petrol tankerleri Türkiye açıklarında trafik sıkışıklığı oluşturdu ve Ankara tüm gemilerden yeni sigorta belgesi talep etti.

Gemi brokerleri, petrol tüccarları ve uydu takip servislerine dayandırılan haberde, Pazartesi günü yaklaşık 20 ham petrol tankerinin Türk sularını geçmek için beklediği belirtildi.

Financial Times’ın haberine göre, dört petrol endüstrisi yöneticisi, Türkiye’nin önlemler ışığında boğazlarında seyreden tüm gemiler için olası petrol sızıntısı veya çarpışmalara karşı sigorta teminatı talep ettiğini söyledi.

Gemiler ise, Rusya’nın Karadeniz limanlarını uluslararası pazarlara bağlayan iki boğaz olan İstanbul ve Çanakkale Boğazı yakınlarında demir atarak, beklediler.

Haberde adının açıklanmasını istemeyen bir gemi brokerinin sözlerine yer verilirken, ilk tankerin 29 Kasım’da geldiği ve o tarihten bu yana beklediği belirtildi.

G7, Avustralya ve 27 Avrupa Birliği ülkesi tarafından Rusya’nın deniz yoluyla taşınan ham petrolüne uygulanan varil başına 60 dolarlık fiyat sınırı dün yürürlüğe girmişti.

Rusya’dan dün yapılan açıklamada, Batı’nın petrol fiyatlarına sınırlama getirmesinin küresel enerji piyasalarını istikrarsızlaştıracağı, ancak Ukrayna’daki savaşı sürdürme kabiliyetini etkilemeyeceği bildirildi.

Pazartesi günü yürürlüğe giren AB yaptırımları uyarınca, Rus ham petrolü yükleyen tankerlerin, varil başına 60 dolarlık fiyat sınırının altında satılmadıkları sürece AB denizcilik sigortasına erişimleri yasaklandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 7 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.