enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransız Le Monde: Ukraynalılar Macron’un müttefikliğini pek sevmedi

Fransız Le Monde: Ukraynalılar Macron’un müttefikliğini pek sevmedi
18 Haziran 2022
785
A+
A-

PARİS – UHA HABER / Fransız Le Monde gazetesi, Macron’un “Rusya’yı küçük düşürmeme çağrısını” yinelemesi, Putin ile diyalogda ısrar etmesi, Kiev ziyaretinin gecikmesi nedeniyle Ukraynalıların bundan rahatsızlık ve öfke duyduğu değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Fransız Le Monde gazetesinin “Ukraynalıların pek sevilmeyen müttefiki Emmanuel Macron” başlıklı haberinde, Ukrayna’da Macron’un sonuçsuz çabalarına ithafen “boşuna konuşmak ve endişelenip hiçbir şey yapmamak” anlamındaki “macroner” (macronculuk) kelimesinin türediği belirtildi.

Haberde Kiev yönetiminin müttefiklerinin “Ukrayna’nın zaferini isteyenler” ve “Rusların tarafından elde edilen toprakların benimsendiği bir ateşkes isteyenler” olarak ikiye ayrıldığından bahsedilerek, savaşın başında iyi olan Paris ve Kiev ilişkilerinin Rus ordusunun Kiev bölgesinden çekilmesiyle kötüleştiğine dikkat çekildi.

“Ukrayna’da empati yoksunluğu olarak algılandı”

O dönem Avrupalı liderlerin aksine Macron’un Kiev’e destek için ziyarete gitmediği belirtildiği haberde, Fransız Cumhurbaşkanının Putin ile diyalogda ısrar etmesinin Ukrayna’da “empati yoksunluğu olarak” algılandığına vurgu yapıldı.

Haberde bunun ardından, Macron’un farklı tarihlerdeki “Rusya ve Ukrayna’nın kardeş halklar olduğunu” söylemesi, “Rusya’nın küçük düşürülmemesi gerektiği” çıkışı ve bunu yinelemesinin yanı sıra “Kiev’in ve Avrupa Birliği ile ilişkileri güçlendirmek için Avrupa Siyasi Toplumu önerisiyle” Ukrayna cephesinde tepkiyle karşılandığına değinildi.

Paris ve Kiev arasındaki sorunun Fransa’nın siyasetinden çok, aslında Macron’nun küçümseyici olarak görülen demeçleri olduğu kaydedilen haberde, “Macron Bey, 4 aydan kısa bir sürede Ukrayna’da ülkenin en nefret edilen müttefiki haline gelmeyi başardı.” ifadesine yer verildi.

Haberde, Macron’un defalarca davet edilmesine rağmen Ukrayna’ya ziyaretinin sadece dün Fransa’nın AB dönem Başkanlığının son günlere denk gelmesinin, Macron’a yöneltilen bir diğer eleştiri olduğuna değinildi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.