enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da kapanma döneminde ev içi şiddet yüzde 10 arttı

Fransa’da kapanma döneminde ev içi şiddet yüzde 10 arttı
23 Kasım 2021
370
A+
A-

PARİS-UHA HABER / Fransa’da koronavirüs pandemisinin ve kapanma önlemlerinin etkili olduğu 2020 yılında ev içi şiddetin yüzde 10 oranında arttığı bildirildi. Şiddet mağdurlarının çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Fransa İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, koronavirüs pandemisinin etkili olduğu 2020 yılında ev içi şiddet yüzde 10 oranında arttı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şiddet mağdurlarının çoğunun kadın olduğu bildirildi.

Bakanlık, ülkedeki güvenlik birimlerinin kayda geçirdiği 196 bin 400 çiftler arası şiddet vakasında 139 bin 200 kadının mağdur olduğu ifade edildi.

Şiddet olaylarının çoğunun fiziksel şiddet vakaları olduğu ve bunların kısmen mağdurları iş göremez duruma getirecek kadar ağır olduğu bildirildi. Ancak İçişleri Bakanlığı artan şiddet vakaları ile koronavirüs pandemisi nedeniyle başvurulan önlemler arasında bir bağlantı kurmadı.

2020 yılında patnerler arası şiddet vakalarında hayatını kaybedenlerin sayısı ise bir önceki yıla kıyasla geriledi. 2019 yılında 173 olan bu sayının 2020’de 125’e gerilediği, hayatını kaybedenlerin 102’sinin kadın olduğu açıklandı.

Fransa’da 2020 yılında koronavirüs pandemisi nedeniyle iki kez ülke genelinde tam kapanma ilan edilmiş, çalışanların çoğu evden çalışmaya başlamıştı. Geçen Cumartesi günü on binlerce kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için başkent Paris başta olmak üzer birçok kentte sokaklara çıkmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.