enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Mali’den çıkıyoruz, sistemimizi Sahel’in ötesine genişletiyoruz”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Mali’den çıkıyoruz, sistemimizi Sahel’in ötesine genişletiyoruz”
27 Temmuz 2022
952
A+
A-

KAMERUN – UHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mali’den artık siyasi çerçeve uygun olmadığı için çıktıklarını, ancak sistemlerini yeniden organize ederek Sahel’in ötesine genişleyeceklerini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 

Paris’ten TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews, AA’ kaynaklı haberinde, Fransız basınındaki haberlere göre, Macron, Afrika turu çerçevesinde bulunduğu Kamerun’un başkenti Yaounde’deki Fransız toplumuna yaptığı konuşmada, Fransa’nın Afrika’nın güvenliği konusunda kararlılığını sürdüreceğini söyledi.

“Fransa, Rusya’nın Afrika’daki planının genişlemesine müsaade etmeyecek”

Cumhurbaşkanı Macron, Kamerunlu mevkidaşı Paul Biya ile yaptığı birebir görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında da Rusya’nın Afrika’daki nüfuzunun “endişe verici” olduğunu söyledi.

Rusya’yı gıda ve enerjiyi silah olarak kullanmakla suçlayan Macron, Rusya’nın Russia Today veya Sputnik gibi haber ajanslarıyla kıtadaki bazı ülkelerde dezenformasyon yaptığını öne sürdü.

Macron, Afrika’da faaliyet gösteren Rus paralı milis grubu Wagner’i kastederek, “Mali’deki gelişen iş birliği ciddi endişe verici” ifadesini kullandı.

Bu gelişmelerin öncelikle Afrika halkını etkileyeceğini vurgulayan Macron, “Fransa, Afrika’nın dostu olarak bu planın çok genişlemesine müsaade etmeyecek” dedi.

Macron, Fransa’nın sömürgesi olduğu dönemde Kamerun’da yaşananların, ancak tarihçiler tarafından “savaş” olarak tanımlayabileceğini söyleyerek, Kamerun’un Fransız güçlerine karşı bağımsızlığını kazandığı dönem hakkında iki ülke tarihçilerince oluşturulan komisyonun, Kamerun ve Fransız arşivlerine bakarak yaşananlara ışık tutacağını aktardı.

Elysee Sarayı ajandasında yer alan bilgilere göre Fransız Cumhurbaşkanı, yarın ziyaretinin ikinci ayağı Benin’e gidecek, oradan bir gün kaldıktan sonra son durağı Gine Bissau’ya geçecek.

Yeniden Bağımsızlık ve Demokrasi için Afrika Hareketi (Manidem) üyesi aktivistler, Macron’un ziyaretinde Fransa’nın sömürgecilik döneminde kıtada işlediği suçları kabul etmesini, buna Cezayir’de yaptıklarından başlamasını istemişti.

[UHA Haber Ajansı, 27 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.