enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistinli çocukların Türkiye’de korunması için teknik ekip kuruldu

Filistinli çocukların Türkiye’de korunması için teknik ekip kuruldu
3 Kasım 2023
16
A+
A-

* İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları 27 gündür aralıksız sürüyor.

* Filistinli yetim çocukların Türkiye’ye getirilmesi konusundaki girişimler sonuç verdi.

* Dün (1 Kasım 2023) itibarıyla, çocukların Türkiye’de himaye edilmesi girişimine dair teknik ekip kuruldu.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Filistinli yetim çocukların Türkiye’ye getirilmesi için çabalar sürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde teknik ekip kurulduğunu açıkladı.

Göktaş, bölgede ateşkesin sağlanması için bakanlık olarak Birleşmiş Milletler’e mektup gönderildiğini de vurguladı.

Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Emine Erdoğan’ın himayesinde Filistinli çocukları ülkemizde himaye etmek, koruma altına almak için bir takım girişimlerimiz oldu. Geçtiğimiz hafta 2 Filistinli bakanla görüşme sağladık. Dün itibarıyla bu teknik ekibimiz bakan yardımcılarımız başkanlığında kuruldu. Ukraynalı çocuklarımıza nasıl sahip çıktıysak Filistinli çocuklara da öyle sahip çıkacağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak üzerimize düşen boyutuyla başta Birleşmiş Milletler’deki bütün muadil bakanlara bir mektup gönderdik. Oradaki insanlık suçunun kabul edilemez olduğunu ve bir an önce herkesin harekete geçmesi, ateşkesin bir an önce sağlanması için ateşkes çağrısında bulunduk.”

***

Mustafa SALMAN, uhahaberajansi.com-Gece sorumlusu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.