enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FIFA ve UEFA eski başkanları Sepp Blatter ile Michel Platini’nin yolsuzluk davası başladı

FIFA ve UEFA eski başkanları Sepp Blatter ile Michel Platini’nin yolsuzluk davası başladı
9 Haziran 2022
1.501
A+
A-

İSVİÇRE – UHA HABER / FIFA’nın eski başkanı Sepp Blatter ve UEFA’nın eski başkanı Michel Platini hakkındaki dolandırıcılık davası İsviçre’de başladı.

Davanın ilk duruşmasında sanıklar konuşmazken; Blatter mahkeme salonuna gitmeden önce gazetecilere “kendimden çok eminim”, “vicdanım rahat” dedi. 

Altı yıl süren soruşturmanın ardından başlayan dava, Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 22 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek duruşmalara üç yargıçtan oluşan bir heyet bakacak ve suçlu bulunmaları halinde ikili 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Blatter’in FIFA başkanı olduğu 2011 yılının şubat ayında, o dönem FIFA asbaşkanlığını da yürüten Platini’ye ödediği 2 milyon İsviçre frangına ilişkin başlatılan soruşturmanın iddianamesi 2021 yılının kasım ayında kabul edilmişti.

66 yaşındaki Fransız Platini ve 86 yaşındaki İsviçreli Blatter’ın kariyerleri bu soruşturma nedeniyle 2015’te son bulmuştu.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Sadece dolandırıcılık değil

İki eski futbol adamı, dolandırıcılıktan başka suçlarla da yargılanacak.

Blatter “dolandırıcılık, kötü yönetim, FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik” ile yargılanırken, Platini ise “dolandırıcılık, zimmete para geçirme, sahtecilik ve Blatter’in iddia edilen kötü yönetimine suç ortağı olmak” suçlamaları ile yargılanıyor.

FIFA, görevlerinden aldığı iki̇ yöneticiyi de 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı ancak FIFA Tahkim Kurulu iki ismin cezasını 6 yıla indirmişti.

Platini’nin ceza süresi ise Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülmüştü. FIFA ise söz konusu 2 milyon İsviçre frangının iadesi için dava açmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 09 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.