enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:32 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fidan, OSB ülkelerine Gazze savaşına karşı ortak duruş çağrısında bulundu

Fidan, OSB ülkelerine Gazze savaşına karşı ortak duruş çağrısında bulundu
7 Mayıs 2024
32
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (OSB) Zirvesi’nde Türk baş diplomat Hakan Fidan, üye ülkelere İsrail’in Gazze’deki imha savaşına karşı birlikte hareket etme çağrısında bulundu. 

* Birbiri arasındaki farklılıklar bir kenara bırakılmalıdır.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in TRT Deutsch’dan aktardığı haberine göre, Türkiye TRT DeutschDışişleri Bakanı Hakan Fidan, çoğunluğu Müslüman olan ülkelere, İsrail’in Gazze’yi işgaline karşı ortak bir duruş sergilemeleri çağrısında bulundu. Cumartesi günü Gambiya’nın başkenti Ganjul’da yaptığı konuşmada, Filistin’le dayanışma göstermenin Müslüman toplumunun görevi olduğunu söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (OSB) 15’inci zirvesi burada yapılacak.

Filistin’in İsrail işgaline karşı direnişi artık sadece İsrail ile Filistin arasındaki bir savaş değil. Fidan, bunun “dünya çapında zalimlerle mazlumlar arasındaki bir mücadele” olduğunu söyledi.

Bunun için Müslüman ağırlıklı ülkelerin birliklerini ortaya koymaları gerekiyor. Türk başdiplomat, OSB üyesi ülkelere kendi aralarındaki olası görüş ayrılıklarını Gazze lehine çözme çağrısında bulundu.

Fidan, bunun Gazze’ye yönelik saldırıları durdurması için İsrail’e baskı yapmakla ilgili olduğunu söyledi. Küresel Müslüman toplumu iki devletli bir çözüm için birlikte çalışmalıdır.

Gazze’de aylardır süren kuşatma

İsrail, Gazze’deki eylemlerinden dolayı defalarca eleştiriliyor. Ülke, savaş suçları işlemekle ve uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlanıyor.

İsrail, Akdeniz’deki kapalı kıyı şeridinde neredeyse yedi aydır bir imha savaşı yürütüyor. Filistin rakamlarına göre İsrail’in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Gazze’nin yaklaşık iki milyon sakininin büyük bir kısmı şu anda İsrail’in saldırılarından kaçıyor. Su ve yiyecek kıt ve sivil altyapı büyük ölçüde tahrip olmuş durumda. Katar, Mısır ve ABD’den müzakereciler haftalardır ateşkesin uzatılması ve rehinelerin serbest bırakılması için aracılık etmeye çalışıyor. (TRT Deutsch)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.