enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fidan, OSB ülkelerine Gazze savaşına karşı ortak duruş çağrısında bulundu

Fidan, OSB ülkelerine Gazze savaşına karşı ortak duruş çağrısında bulundu
7 Mayıs 2024
30
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (OSB) Zirvesi’nde Türk baş diplomat Hakan Fidan, üye ülkelere İsrail’in Gazze’deki imha savaşına karşı birlikte hareket etme çağrısında bulundu. 

* Birbiri arasındaki farklılıklar bir kenara bırakılmalıdır.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in TRT Deutsch’dan aktardığı haberine göre, Türkiye TRT DeutschDışişleri Bakanı Hakan Fidan, çoğunluğu Müslüman olan ülkelere, İsrail’in Gazze’yi işgaline karşı ortak bir duruş sergilemeleri çağrısında bulundu. Cumartesi günü Gambiya’nın başkenti Ganjul’da yaptığı konuşmada, Filistin’le dayanışma göstermenin Müslüman toplumunun görevi olduğunu söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (OSB) 15’inci zirvesi burada yapılacak.

Filistin’in İsrail işgaline karşı direnişi artık sadece İsrail ile Filistin arasındaki bir savaş değil. Fidan, bunun “dünya çapında zalimlerle mazlumlar arasındaki bir mücadele” olduğunu söyledi.

Bunun için Müslüman ağırlıklı ülkelerin birliklerini ortaya koymaları gerekiyor. Türk başdiplomat, OSB üyesi ülkelere kendi aralarındaki olası görüş ayrılıklarını Gazze lehine çözme çağrısında bulundu.

Fidan, bunun Gazze’ye yönelik saldırıları durdurması için İsrail’e baskı yapmakla ilgili olduğunu söyledi. Küresel Müslüman toplumu iki devletli bir çözüm için birlikte çalışmalıdır.

Gazze’de aylardır süren kuşatma

İsrail, Gazze’deki eylemlerinden dolayı defalarca eleştiriliyor. Ülke, savaş suçları işlemekle ve uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlanıyor.

İsrail, Akdeniz’deki kapalı kıyı şeridinde neredeyse yedi aydır bir imha savaşı yürütüyor. Filistin rakamlarına göre İsrail’in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Gazze’nin yaklaşık iki milyon sakininin büyük bir kısmı şu anda İsrail’in saldırılarından kaçıyor. Su ve yiyecek kıt ve sivil altyapı büyük ölçüde tahrip olmuş durumda. Katar, Mısır ve ABD’den müzakereciler haftalardır ateşkesin uzatılması ve rehinelerin serbest bırakılması için aracılık etmeye çalışıyor. (TRT Deutsch)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.