enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
00:20 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
00:08 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
06:54 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:53 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
00:46 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
00:33 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
00:22 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?

FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
15 Temmuz 2025
3
A+
A-

* 15 temmuz 2016, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. FETÖ’nün hain darbe girişimi milletin sağlam iradesi ile önlendi. Darbe girişimi 24 saat geçmeden bertaraf edildi. Peki o karanlık gecede neler yaşandı? Detaylar dosya haberimizde.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

ANKARA, 15 TEMMUZ  2025 – 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 21.30‘da başkentte Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndan silah sesleri yükseldi.

Darbecilerin kontrolündeki F-16’lar, halkı korkutmak için Ankara semalarında alçak uçuş yapmaya başladı.

Darbe girişimi haberini duyan Başkentliler Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanmaya başladı. FETÖ’cü hainlerin kullandığı helikopterden, demokrasi için sokaklara dökülenlerin üzerine kurşun yağdı.

İlerleyen saatlerde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve üst düzey komutanlar, helikopter ile bilinmeyen bir yere götürüldü.

15 Temmuz'da köprüdeki olaylar 8 saat 23 dakika sürdü

Hainler FSM ve Boğaziçi Köprüsü’nü geçişe kapattı

Sadece Ankara’da değil, İstanbul’da da hainler ülkeyi kaosa sürüklemek için harekete geçmişti. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri FETÖ mensubu hainler tarafından tanklarla kapatıldı.

Darbe girişimine karşı ilk açıklama saat 23.02‘de Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi..

Doğrusu bir kalkışma üzerinde duruyoruz. Emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu.

Saat 23.18‘de darbeciler ilk bombayı Ankara’nın Gölbaşı ilçesine attı. Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı vuruldu.

16 Temmuz’un ilk dakikalarında bu kez darbeciler istihbaratın merkezini hedef aldı. Vatan hainlerinin kontrolündeki helikopterler, Yenimahalle’deki MİT yerleşkesine ateş açtı. MİT mensupları ellerindeki silahlarla helikoptere karşılık verdi.

Aynı saatlerde bir grup üniforma giymiş vatan haini, TRT koridorlarındaydı. Milletin ekranı susturulmak istendi. TRT çalışanlarının bir kısmı rehin alındı, kuruma giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandarbe girişiminin yaşandığı saatlerde ailesiyle Marmaris’te idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 00.24‘te telefonla görüntülü olarak canlı yayına bağlandı. Demokrasi kahramanlarına çağrıda bulundu, milletin iradesini vurguladı…

Milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum. Hava limanlarına davet ediyorum ve milletçe meydanlarda, havalimanlarında toplanalım ve bunların o azınlık grubu tanklarıyla gelsinler ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım ben bugüne kadar.

Saat 00.56‘da darbeciler bu defa Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombaladı. FETÖ’cü hainler, devletin tüm güvenlik kurumlarını ve stratejik noktaları hedef alıyordu. O karanlık gecede hainlerin hedeflerinden biri de Ankara Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT yerleşkesi idi.

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada yeni gelişme - Tele1 TV Canlı yayın

Kahraman Halisdemir, darbeci generali gözünü kırpmadan vurdu

Darbe girişiminin seyrini değiştiren anlardan biri saat 02.18’de yaşandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda nöbetçi bulunan Ömer Halisdemir, kendisine verilen emri, şehadeti uğruna yerine getirmek için harekete geçti.  Darbeci Semih Terzi’yi karargaha girmeden öldüren Ömer Halisdemir orada şehit oldu.

Gölbaşı’ndan ikinci kez bomba sesi yükseldiğinde saat 02.20 idi. Hainler ele geçirdikleri jetlerle Gölbaşındaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na saldırdı.

Bombalanan Meclis yeni yasama yılına hazırlanıyor

Meclis’e bomba yağdırdılar

Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi de darbecilerin hedefindeydi. Hainler, savaş uçakları ile milli iradenin kalbini bombaladı. Milletin vekilleri o sırada Meclis Genel Kurulu’nda demokrasi nöbetindeydi.

Saat 03.20‘de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’ten İstanbul’a gitti. Atatürk Havalimanı’nda verdi mesajını…

Yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler bunu peşinen söyleyim.

Saat. 06.19‘du. Gün ağarmaya başladı. Darbecilerin hain planı Türkiye’nin birçok noktasında püskürtüldü. Vatan hainleri bu defa da milletin evini hedef aldı. FETÖ’cüler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin çevresini bombaladı.

Hainlerin darbe girişimi 24 saat geçmeden bertaraf edildi

Saat 06.40‘da Boğaziçi Köprüsü’ndeki darbecilerin teslim olmaya başladığı haberi geldi. Gözaltı sayısı her dakika, her saat hızla arttı. Yargıda, askeriyede ve emniyette yüzlerce görevden uzaklaştırma kararları verildi.

Saat 08.26‘da darbecilerin alıkoyduğu Genelkurmay Başkanı Akar, Akıncı Üssü’nden helikopterle Çankaya Köşkü’ne geldi.  Aynı dakikalarda  Jandarma Genel Komutanlığı darbecilerden temizlendi.

Demokrasi kahramanlarının darbecilere karşı direnişi sonuç verdi.  Başbakan Yıldırım, saat 12.57‘de kameraların karşısına geçti, kalkışmanın bastırıldığını açıkladı.

Türkiye o gece 253 vatan evladını şehit verdi. 2 binin üzerinde demokrasi kahramanı da yaralandı. Darbe girişimi, tüm yurtta 24 saat sürmeden kontrol altına alındı. Karanlık gecenin şafağında demokrasi galip geldi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.