enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ itirafçısı, örgütteki dolandırıcılığı ifşa etti

FETÖ itirafçısı, örgütteki dolandırıcılığı ifşa etti
22 Aralık 2021
390
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / İstanbul’da gözaltına alınan Ferhat Aslan, ifadesinde FETÖ üyelerinin birbirlerini nasıl dolandırdıklarını anlattı. Aslan verdiği ifadede “pasaport tahdidi kaldırma ve cezaevinden tahliye ettirme” vaatleri en sık kullanılan yöntem olarak öne çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra memuriyetten ihraç edilen Ferhat Aslan, 21 Ocakta FETÖ’den gözaltına alındı.

Emniyette 118 sayfa ifade veren Aslan, itirafçı olmak istediğini söyledi.

FETÖ itirafçısı, örgüt üyelerinin bazı sorunları çözme vaadiyle birbirlerini dolandırdıklarını anlattı. Sahte pasaport, kimlik, pasaport tahditlerini kaldırma ve cezaevlerindeki örgüt üyelerini tahliye ettirme en sık başvurulan yöntemler arasında yer alıyor.

Tahliye için 150 bin dolar

Aslan, bu vaatlerle yüklü miktarda paralar alındığını belirterek, “H.B.Y’nin tahliyesi için 150 bin dolar istediklerini, paranın 20 bin dolarının peşin alınacağını söyledi. Bu durumu Murat Verbay’a ilettiğimde bana parayı bir kadının getirip teslim edeceğini söyledi. Yenibosna’da kısa süreli buluştuğumuz kadın bir poşet içerisinde 60 bin dolar verdi ve yanımdan ayrıldı. Paranın 20 bin dolarını bana bildirilen şahsa verdim, yaklaşık 1,5 ay kadar sonra H.B.Y’nin tahliye olacağını söylediler. Ancak ilerleyen dönemde şahıs tahliye olmadı.” dedi.

Pasaport tahdidini kaldırmak için de benzer yöntem

Benzer bir yöntem pasaport tahdidini kaldırmak için de kullanıldı. Aslan, ismi Orhan olan FETÖ üyesinin işlem için 3 bin dolar aldığını belirtti.

Aslan, “Afrika’da bulunan 3 kişilik bir ailenin bilgilerini gönderdi, ben de bu bilgileri Orhan’a attım. Bu iş için Orhan isimli şahsa, paranın yarısı olan 3 bin dolar verdim. Ancak ilerleyen zaman içinde de bu işi yapamadılar ve verdiğim 3 bin doları da geri alamadım.” ifadelerini kullandı.

FETÖ itirafçısı, dolandırıcılığa birden fazla kez aracılık ettiğini de anlattı. Üstelik aynı olay üzerine… Aslan, “Orhan da bana bu işi 2 bin euro karşılığında halledebileceklerini söyledi, ben de parayı kendisine verdim. Ancak pasaportun şerhini kaldıramadı.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 22 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.