enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ devletten sürüldü ama CHP’de iktidar

FETÖ devletten sürüldü ama CHP’de iktidar
2 Nisan 2021
505
A+
A-

UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, FETÖ’nün bir “derin devlet” yapılanması olduğunu hatırlatarak, geçmişinin eskilere uzandığını, bu yapının her yere sızmış olduğu ve yakın zamanda devlete istikamet verecek kadar güçlü hale geldiğinin altını çizdi.

Yazar Kurtuluş Tayiz, kaleme aldığı ‘FETÖ devletten sürüldü ama CHP’de iktidar‘ başlıklı yazısıyla ilgili değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direncini aşamayınca askeri bir darbeye bile kalkıştıklarını belirterek, sonuç olarak devlet kurumlarında ve bürokraside büyük bir temizlik başladığını ve hayal edilmesinin güç bir şey gerçekleştiğini, Türkiye’nin “derin devleti“ni temizlemekte muvaffak olduğunu dile getirdi.

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (29 Nisan 2017) - 2“Ne var ki bu temizlik, Türkiye’nin “derin devlet” illetinden tümden kurtulduğu anlamına gelmiyor” diyen Kurtuluş Tayiz, “Yarım asırlık geçmişe sahip olan bir yapılanmayı üç beş yılda temizlemek o kadar kolay değil. FETÖ direniyor, yeni kılıflara giriyor, form değiştirip kendini yeni biçimler altında yaşatmaya gayret ediyor” dedi.

“”Derin devlet” sanıldığı gibi sadece devlette örgütlenmez, en büyük örgütlenme alanı da muhalefettir” değerlendirmesinde bulunan Kurtuluş Tayiz, “Yani siyasi alanın her yanına dağılıp ne kadar köşe başı varsa tutmak isterler ki, bizdeki hikaye de farklı değil” diye açıkladı.

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, FETÖ’nün devlet kurumlarından, bürokrasiden tasfiye edildiğini, ama varlığını bugün en çok siyasi alanda ve özellikle de muhalefet partileri içinde sürdürdüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Buna siyasi nedenlerle burun kıvıranlar, itiraz edenler çıkacaktır şüphesiz; “muhalefeti kriminalize etme kolaycılığı” da diyenler olabilir; fakat “derin devlet” yapılanmasıyla sorunu olanların gözden kaçıramayacağı kadar önemli bir gerçektir bu: Devlet kurumlarından, bürokrasiden temizlenen FETÖ artık muhalefetin içinde varlığını sürdürmektedir. “Derin devlet” dediğimiz yapılanmanın alametifarikası da zaten buradan geliyor; derin devlet hem iktidarı hem muhalefeti yönetir hem devlete hakim olur hem de muhalefete! FETÖ uzun süre bu oyunu başarıyla oynadı”.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının da bir milat olduğunu dile getiren Kurtuluş Tayiz, Türkiye’nin “derin devleti” deşifre olup tasfiye edildiğini, FETÖ’yü devletten sürmenin zor olmadığını ama muhalefetten sürmenin imkansız gibi olduğunu, İYİ Parti’ye, CHP’ye, HDP’ye kadar her partide büyük etkinlik kurmuş durumda bulunduğunu aktardı.

Kurtuluş Tayiz, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın şu sözleri son derece dikkat çekici: “Benim yedi sülalem CHP’den geldi. Ama bu CHP farklı, yeni. Bu adam kukla. Bunu FETÖ’cüler o koltuğa oturttu, oradan gitmiyor. Çünkü FETÖ’cüler ne derse onu yapıyor! Partide adam bırakmadı, ne kadar cumhuriyetçi, Atatürkçü, vatanperver isim varsa hepsinin kellesini aldı.”dediğini ifade etti.

“Ezberleri, klişeleri bir tarafa bırakarak doğrudan gördüklerimizi söyleyelim” diyen Yazar Kurtuluş Tayiz, “FETÖ iktidardan sürüldü, devletten temizlendi ama muhalefette iktidar konumundadır. Buradan bir türlü temizlenmiyor. Bunun sırrı muhalefet partilerinin başındaki isimlerin bağlantılarında yatıyor. Muhalefet partilerinin liderlerini bir gözden geçirin, hepsi de doğrudan derin devlet operasyonlarıyla o koltuğa getirildi. CHP’deki “kaset darbesi” bu örneklerden biri” şeklinde dile getirdi.

“”Derin devlet” ile AK Parti ve MHP mücadele etti; diğer partiler “derin devlet” yakayı ele verince suspus oldular. Konuştuklarında ise sadece Erdoğan’ı suçladılar” diyen AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, FETÖ’nün, kapağı muhalefete atarak kendini korumaya aldığını ve  burada devleti yeniden ele geçirmek için fırsat kolladığını ifade etti.

Kurtuluş Tayiz, “Daha doğrusu, muhalefeti örgütleyip yöneterek bu amaca tekrar ulaşmak için çalışıyor. Asla yan yana gelmeyenlerin, birbirine zıt noktalarda düşman olanların aniden can ciğer kuzu sarması olup yan yana gelmesinin arkasında işte bu gerçek yatıyor” şeklinde yazısını noktaladı.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.