enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fas’ın üç büyük kenti kadınlara emanet

Fas’ın üç büyük kenti kadınlara emanet
25 Eylül 2021
349
A+
A-

UHA HABER / Fas’ta 8 Eylül’de yapılan yerel seçimlerde Rabat, Kazablanka ve Marakeş’i kadın adaylar kazanarak belediye başkanı seçildiler.

Mustafa Kemal AtatürkFas’ın başkenti Rabat’ta belediye başkanlığı görevine ilk kez bir kadının seçilmesiyle ülkede kadınların yönetimde olduğu büyük kentlerin sayısı üçe yükseldi.

Esma Ralalu, Rabat belediye meclisinin bugün kendisini belediye başkanı seçmesini “tarihi bir gün” olarak nitelendirdi. 52 yaşındaki Ralalu, 550 bin nüfuslu Rabat’ın ilk kadın belediye başkanı olarak görev yapacak.

Fas’ta 8 Eylül’de parlamento, bölgesel ve yerel seçimler yapılmıştı. Seçimlerden, Esma Ralalu’nun partisi Milli Bağımsızlar Birliği (RNI) zaferle çıkmıştı.

Aziz Ahnuş liderliğindeki RNI’nin birinci olarak tamamladığı seçimler, Fas’ta uzun yıllardır iktidarda olan İslamcı çizgideki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (PJD) yenilgisi ile sonuçlanmıştı.

Kazablanka ve Marakeş’te de kadın belediye başkanları

Fas’ın en büyük kenti olan Kazablanka’da Pazartesi günü yapılan seçimlerde de belediye başkanlığı görevine bir kadın seçildi. RNI üyesi Nabila Rmili, ülkenin ticari merkezi sayılan, yaklaşık 3,5 milyon nüfuslu Kazablanka’nın yeni belediye başkanı oldu.

Asalet ve Çağdaşlık Partisi’nin (PAM) Marakeş’teki adayı Fatima Zehra Mansuri ise yeniden belediye başkanı seçildi. Fas’ın turistik kentlerinden olan Marakeş’te Mansuri, 2009-2015 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürütmüş ve kentte bu görevdeki ilk kadın olmuştu.

2008 yılında kraliyet danışmanı Fuad Ali El Himma tarafından kurulan PAM, 8 Eylül’deki parlamento seçimlerinde ikinci parti, bölgesel seçimlerde ise üçüncü olmuştu.

EK Kaynaklar *AFP

[UHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.