enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
00:46 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
00:21 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
00:17 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
09:45 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
09:34 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
00:59 Su çürümeden…
00:53 Terörsüz Türkiye’nin Başlangıç Noktası Unutulmamalı
00:53 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
00:52 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti Hükümeti Vatandaşı Kara Listeye Aldı!”
00:43 Erdoğan, “Muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı”
00:36 FUEN TAG Sözcüsü Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu
00:29 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
00:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
00:16 Dünyanın Lanetlileri!
00:14 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumunda
00:04 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

F1: İstanbul yarışında zafer Bottas’ın

F1: İstanbul yarışında zafer Bottas’ın
11 Ekim 2021
1.193
A+
A-

UHA HABER / Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde zafere Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas ulaştı. Sezonda liderlik ise el değiştirdi. Mercedes’in bir diğer pilotu Hamilton, liderliği Red Bull’dan Verstappen’e kaptırdı.

Mustafa Kemal AtatürkFormula 1 Türkiye Grand Prix’sinde kazanan, Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas oldu. Intercity İstanbul Park Pisti’ndeki yarışa ilk sıradan başlayan Bottas, bu pozisyonunu kaybetmeden damalı bayrağı geçmeyi başardı.

En son Eylül 2020’de Rusya’daki yarışı kazanan Bottas, yağış nedeniyle ıslak zeminde gerçekleşen yarışta elde ettiği birinciliğin ardından yaptığı açıklamada, “Uzun zaman olmuştu. Ama iyi hissettirdi. Benim açımdan bu en iyi yarışlarımdan biriydi. Burada bu şartlarda strateji belirlemek kolay değil” dedi. Bu sezonki ilk zaferini elde eden 32 yaşındaki Fin pilot, kariyerindeki birincilik sayısınıysa 10’a yükseltti.

Bottas, zaferini podyumda böyle kutladı.
Bottas, zaferini podyumda böyle kutladı.

Yeni lider Verstappen

Yarışta ikinciliği, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen elde etti. İstanbul’daki yarış öncesi Mercedes’in bir diğer pilotu Lewis Hamilton’ın iki puan gerisinde olan 24 yaşındaki Verstappen, kazandığı ikincilikle genel sıralamada liderliğe yükseldi. Verstappen sezonun bitimine altı yarış kala Hamilton’ın altı puan önüne geçti.

Yarışı, Red Bull’un diğer pilotu Sergio Perez üçüncü, Ferrari’den Charles Leclerc ise dördüncü sırada bitirdi. Yedi şampiyonluğu bulunan İngiliz pilot Hamilton ise aldığı cezadan dolayı 11’inci sıradan başladığı yarışı beşinci sırada tamamladı. Hamilton, Cumartesi günkü sıralama turlarını kazanmasına karşın, aracının güç ünitesinde yaptırdığı değişiklik nedeniyle almış olduğu cezadan ötürü Pazar günkü yarışa 10 sıra geriden başladı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.