enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ev kiralarken kimlik sahteciliğine dikkat

Ev kiralarken kimlik sahteciliğine dikkat
2 Temmuz 2024
24
A+
A-

* Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektöründe de sıkça yaşanmaya başladı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya vererek vatandaşları mağdur eden dolandırıcılar, evleri değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyerek kaparo ya da paranın yarısını alıp ortadan kayboluyor.

* biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, elektronik kimlik doğrulama sayesinde, ev kiralarken sahteciliğin önüne geçilerek, hem vatandaşın hem de emlakçının mağduriyetinin önüne geçilebileceğini belirtiyor.

UZMANI UYARDI: Ev Kiralarken Kimlik Sahteciliğine Dikkat: İşte  Dolandırıcıların Yeni Yöntemleri? - Mavi Marmara Gazetesi

Sahte kimlik kartları ve vekaletlerle konut kiralama/satın alma dolandırıcılıkları giderek artıyor. Özellikle kiralık konutların yer aldığı web sitelerini kullanarak, acil para ihtiyaçları olduğu için evlerini değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyen dolandırıcılar, sahte vekalet ve kimlikle işlem yapıp, kapora ya da paranın yarısını alarak kayıplara karışıyor.

biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, hem vatandaşları hem de emlakçıları mağdur eden bu dolandırıcılığın önüne geçmek için emlakçılara, biyometrik kimlik okuyucu kullanmaları için tavsiyede bulunuyor.

Usta, “Herkes için hayati bir ihtiyaç olan konut kiralama sektöründe yaşanan bu mağduriyeti önlemek için biOnay olarak bir teknolojimiz var. Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılarak olası sahteciliğin önüne geçmek mümkün. Böylelikle emlakçılar hem konutunu kiraya vermek isteyen hem de kiralamak isteyen kişilerin kimliğini doğrulayabilecek ve bu sahteciliğin önüne geçebilecek” diyor.

CEYLAN NAZA2013'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci* Ceylan Naza    

***

biOnay Hakkında:
biOnay, kamudan özel sektöre kimlik doğrulamanın gerekli olduğu tüm işlemlerde güvenliği sağlayan ve kurumsal müşterilere uçtan uca anahtar çözümler sunan Türkiye’nin %100 yerli ilk mobil kart erişim cihazıdır. Türkiye’yi yeni bir deneyimle tanıştıran biOnay markasının arkasında e-imza ve mobil imza alanındaki 17 yıllık bilgi birikimiyle Elektronik Güvenlik Altyapısı A.Ş. (EGA) bulunuyor. EGA’nın kurumsal müşterileri için geliştirdiği 600’den fazla proje deneyimi biOnay ile e-Kimlik alanına taşınıyor. biOnay cihazlarının üretimi ise 1955 yılından bu yana dünyanın önde gelen otomotiv markalarına elektronik, elektromekanik ve mekatronik ürünler geliştiren KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş.’nin 25.000 m2 kapalı alana sahip modern üretim merkezinde yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.