enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:14 Dünya Ekenomisi Dönüyor!
09:52 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in gündemin öne çıkan haberleri…
06:56 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’ndan ‘Sabah kahvesi’
06:55 Jeremy Bowen, İsrail’e savaş suçları iddialarını yazdı: ‘İnsanlık sınıfta kaldı’
06:55 Yorum: Yunanistan ve Pontus sorunu: Nüfus verilerinin çarpıtılması ve soykırım iddiaları
06:54 Terörsüz Türkiye, PKK’nın Feshi ve Suriye Sahası
06:53 Japonya’daki Kürtlerin durumu neden tartışılıyor?
06:52 Amerikan Yüzyılının Sonu mu? Karşılıklı Bağımlılık, Yumuşak Güç ve Liberal Düzen
00:48 Dünyamızı öldürüyoruz!
00:38 Ümit Özdağ’ın tutukluluğuna devam kararı
00:36 51 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon: 273 organizatör yakalandı
00:32 İsrail’in Madleen Gemisine Saldırısı ve İhlal Edilen Temel Prensipler
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Kızılay köklü bir iyilik ordusudur
00:13 Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
00:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TV100 televizyonu canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
11:52 Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk, “Trump’la ilgili bazı paylaşımlarımdan pişmanlık duyuyorum.”
10:36 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 işçi alacak
08:35 Nurol Holding ve GİRVAK’tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı
06:59 Türkiye’den ilk kafilenin 29 Nisan’da yola çıkışıyla başlayan 2025 yılı hac organizasyonunda 14 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
06:59 Ukrayna, Rusya’nın derinliklerine sızdı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Soru çalıp ‘hediye’ etmişler

Soru çalıp ‘hediye’ etmişler
17 Mart 2021
473
A+
A-

UHA HABER / FETÖ’nün kamu kurumlarına giriş sınavı sorularını örgüt mensuplarına “hediye” adı altında verdiği ve soruları vermeden önce özel bir metin üzerinden yemin ettirdiği ortaya çıktı. Sözde yemin “hırsızlık yemini” olarak kayıtlara geçti.

Kemal Gümüş
TRT Haber : Kemal Gümüş

Yıllarca çaldıkları sınav soruları ile kamu kurumlarına sızdılar. Çaldıkları soruları ise “hediye” adı altında örgüt mensuplarına verdiler. Hırsızlıklarının ortaya çıkmaması için çok sıkı tedbirler uyguladılar. Bu tedbirlerden biri de örgüt mensuplarına özel bir metin üzerinden yemin ettirmek.

TRT Haber, FETÖ’nün kamu sınav sorularını nasıl çaldıklarını ve örgüt mensuplarına nasıl dağıttıklarına dair detaylara ulaştı.

Şırnak’ta tespit edildi

Şırnak Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Elazığ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna Abdil K. isimli FETÖ  mensubunun sızdırıldığını tespit etti.

Şüpheli Abdil K.’nın 2010-2011 KPSS  sorularını çalanlardan olduğu belirlendikten sonra gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde ele geçirilen SD kartında yapılan incelemelerde çeşitli örgütsel talimatların yer aldığı görüldü.

Sözde sorumluya verilen talimatlar

FETÖ’nün sözde sorumlularından olduğu öğrenilen Abdil K’nın üzerinden çıkan deliller arasında şunlar yer aldı:

“FETÖ mensuplarına verilmek üzere çalınan sınavlara yönelik talimat ile soru verilen örgüt mensuplarına ettirilen yemin metni.”

İncelenen talimatlarda FETÖ’nün çaldığı sınav sorularının örgüt mensuplarına nasıl ve ne şekilde verileceği de anlatılmış.

Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu

[Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu]

Soruları böyle dağıtmışlar

FETÖ sivil sorumlularından Abdil K. üzerinden ele geçirilen talimatlar, “Abiler hediyenin bu sene belli bir kısmı var. Muhataplar ‘Ancak bu kadar olabildi’ diyorlarmış. Artık hayırlısı” diye başlıyor ve sınav sorularının ne şekilde örgüt mensuplarına verileceği anlatılıyor.

Buna göre, FETÖ’nün çalınan soruların örgüt mensuplarına verilmek üzere sivil yöneticilere verdiği talimatlar şöyle:

1- “Hediye” kesinlikle yeminle verilecek.

2- Dijital veya çıktı verilebilir. Fakat kendileri çıktı alamayacaklar, çıktıları biz alıp vereceğiz.

3- Öğrenci (asker, polis, hâkim, savcı vb…) eşleri kesinlikle bizim evlerimizde çalışacak.

4- Cevap anahtarlarının bazılarında şıkkın sonuna küçük yıldız konulmuş, bazılarında ise şıkkın sonuna + atılmıştır.

5- Kitapçık üzerinde mutlaka işlem yaparak çözülmesi tembihlenmeli.

6- Sınav öncesi internetten sorularla ilgili asla bir arama yapılmamalı, bu çok iyi tembihlenmeli.

7- Telefonda konuşma olmamalı.

8- İşlem bitirildikten sonra gerekli kişilerce geri dönüşüm yapılacak.

Hırsızlık yemini

FETÖ’nün “hediye” adı altında çeşitli kurumlara giriş sınav sorularını verirken mensuplarına yemin ettirdikleri ve bu yeminini metne döktükleri de belirlendi. İşte o yemin metni:

“Bugün aldığım bu hediyeyi, annem, babam, kardeşim, akrabalarım, en yakın arkadaşlarım, hizmetteki abilerim, ablalarım ve hiç kimse ile konuşmayacağıma, ima dahi etmeyeceğime yazılı görsel paylaşmayacağıma, olumsuz bir durumda bana söylenen şekilde davranacağıma ve sadece hediyeyi aldığım kişiye bildireceğime Kur’a-nı Kerim başta olmak üzere mukaddes bildiğim bütün değerler üzerine ‘Vallahi Billahi Tallahi’ yemin ederim.”

[UHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.