enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, ‘Yatırım modeli olarak etki yatırımına ilgi büyük’

Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, ‘Yatırım modeli olarak etki yatırımına ilgi büyük’
18 Kasım 2021
1.089
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’de Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, kamu, özel sektör ve kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline ilginin büyük olduğunu belirtti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerektiğine dikkat çekti.

 

       EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil       &       EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan

Fikir önderleri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla sürdürülebilirliğin üç boyutuna odaklanan Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’nin konuşmacıları arasında Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil ve EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan da yer aldı. Zirvede “Bir Yatırımcının Gözünden Etki Yatırımları” isimli panelde konuşmacı olan Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, hem kamuda hem özel sektörde, hem de kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline büyük ilgi olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Çağın ihtiyaçlarına cevap vermesi itibariyle etki yatırımı şu an kurumların anlamaya, sindirmeye çalıştığı bir evre içinde. Böyle bir geçiş sürecinde EYDK gibi bir kurumun ekosistemi bir araya getirici rolde olması çok isabetli ve doğru zamanda oldu. Bundan sonrası daha da hızlı gelişecek.” Müderrisgil konuşmasının devamında ise, “Türkiye genç nüfusu, girişimci altyapısı, kurumları ve jeopolitik konumu nedeniyle etki yatırımları için hem dış fonları çekmek hem de Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle işbirliği yapmak anlamında değerli bir kapasiteye sahip” dedi. “En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir”Sürdürülebilirliğin İletişimi” başlıklı bir konuşma yapan EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise, “İletişimde kullanmak üzere düşük yoğunluklu sürdürülebilirlik eylemleri yapmak, uzun vadede hiçbir paydaş için verimli olamıyor. Bunun yerine, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerekiyor. En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir” ifadelerini kullandı.

HABER : Sezin BULUM

*** Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 34 lider kurumun bir araya gelmesiyle kurulmuştur. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak üzere çalışmaktadır. www.eydk.org 

[UHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.