enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:21 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:06 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, ‘Yatırım modeli olarak etki yatırımına ilgi büyük’

Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, ‘Yatırım modeli olarak etki yatırımına ilgi büyük’
18 Kasım 2021
1.072
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’de Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, kamu, özel sektör ve kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline ilginin büyük olduğunu belirtti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerektiğine dikkat çekti.

 

       EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil       &       EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan

Fikir önderleri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla sürdürülebilirliğin üç boyutuna odaklanan Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’nin konuşmacıları arasında Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil ve EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan da yer aldı. Zirvede “Bir Yatırımcının Gözünden Etki Yatırımları” isimli panelde konuşmacı olan Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, hem kamuda hem özel sektörde, hem de kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline büyük ilgi olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Çağın ihtiyaçlarına cevap vermesi itibariyle etki yatırımı şu an kurumların anlamaya, sindirmeye çalıştığı bir evre içinde. Böyle bir geçiş sürecinde EYDK gibi bir kurumun ekosistemi bir araya getirici rolde olması çok isabetli ve doğru zamanda oldu. Bundan sonrası daha da hızlı gelişecek.” Müderrisgil konuşmasının devamında ise, “Türkiye genç nüfusu, girişimci altyapısı, kurumları ve jeopolitik konumu nedeniyle etki yatırımları için hem dış fonları çekmek hem de Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle işbirliği yapmak anlamında değerli bir kapasiteye sahip” dedi. “En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir”Sürdürülebilirliğin İletişimi” başlıklı bir konuşma yapan EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise, “İletişimde kullanmak üzere düşük yoğunluklu sürdürülebilirlik eylemleri yapmak, uzun vadede hiçbir paydaş için verimli olamıyor. Bunun yerine, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerekiyor. En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir” ifadelerini kullandı.

HABER : Sezin BULUM

*** Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 34 lider kurumun bir araya gelmesiyle kurulmuştur. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak üzere çalışmaktadır. www.eydk.org 

[UHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.