enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, ‘Yatırım modeli olarak etki yatırımına ilgi büyük’

Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, ‘Yatırım modeli olarak etki yatırımına ilgi büyük’
18 Kasım 2021
1.089
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’de Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, kamu, özel sektör ve kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline ilginin büyük olduğunu belirtti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerektiğine dikkat çekti.

 

       EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil       &       EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan

Fikir önderleri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla sürdürülebilirliğin üç boyutuna odaklanan Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’nin konuşmacıları arasında Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil ve EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan da yer aldı. Zirvede “Bir Yatırımcının Gözünden Etki Yatırımları” isimli panelde konuşmacı olan Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, hem kamuda hem özel sektörde, hem de kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline büyük ilgi olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Çağın ihtiyaçlarına cevap vermesi itibariyle etki yatırımı şu an kurumların anlamaya, sindirmeye çalıştığı bir evre içinde. Böyle bir geçiş sürecinde EYDK gibi bir kurumun ekosistemi bir araya getirici rolde olması çok isabetli ve doğru zamanda oldu. Bundan sonrası daha da hızlı gelişecek.” Müderrisgil konuşmasının devamında ise, “Türkiye genç nüfusu, girişimci altyapısı, kurumları ve jeopolitik konumu nedeniyle etki yatırımları için hem dış fonları çekmek hem de Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle işbirliği yapmak anlamında değerli bir kapasiteye sahip” dedi. “En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir”Sürdürülebilirliğin İletişimi” başlıklı bir konuşma yapan EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise, “İletişimde kullanmak üzere düşük yoğunluklu sürdürülebilirlik eylemleri yapmak, uzun vadede hiçbir paydaş için verimli olamıyor. Bunun yerine, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerekiyor. En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir” ifadelerini kullandı.

HABER : Sezin BULUM

*** Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 34 lider kurumun bir araya gelmesiyle kurulmuştur. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak üzere çalışmaktadır. www.eydk.org 

[UHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.